Najprej je kazalo, da dogodek v Antwerpnu ni imel znakov terorizma. Foto: Reuters
Najprej je kazalo, da dogodek v Antwerpnu ni imel znakov terorizma. Foto: Reuters

V četrtkovem incidentu, ko je 39-letnik z avtomobilom zapeljal v priljubljeno nakupovalno ulico, ki je sicer zaprta za promet, na srečo ni bil nihče ranjen, je pa neki moški zadnji trenutek odskočil izpred avtomobila in si tako rešil življenje.

Čeprav je najprej kazalo, da dogodek v Antwerpnu ni imel znakov terorizma, so belgijske oblasti kasneje sporočile, da 39-letnega Mohameda R. s stalnim prebivališčem v Franciji sumijo terorizma.
Orožje naj ne bi bilo delujoče
Po navedbah preiskovalcev, pisanje AFP-ja povzema STA, je bil pod vplivom določene snovi, vendar še ni jasno katere. Zaradi tega ga do petka sploh niso mogli zaslišati, je dejal belgijski vir blizu preiskave. "Njegovo prve razlage niso imele smisla," je pojasnil vir in dodal, da še ni potrjeno, ali je šlo za teroristični napad.

Podrobnosti preiskave za zdaj še niso razkrili, medijem pa je uspelo izbrskati, da so v avtomobilu našli več različnih kosov orožja. Prijatelj osumljenca, ki ga je zaslišala francoska policija, je medtem dejal, da je bilo orožje že dalj časa v njegovem avtomobilu in da ni delovalo.
Vir blizu preiskave v Franciji je povedal še, da je osumljenec noč pred napadom preživel v priporu, iz katerega so ga izpustili v četrtek zjutraj.