Foto:
Foto:

Ahmed Kurej pozdravlja vsakršen dialog s palestinskimi skupinami, s katerim bi zagotovili uresničitev nacionalnih interesov palestinskega ljudstva.

Izraelski obrambni minister Šaul Mofaz je sklenil najmanj petim divjim judovskim naselbinam na Zahodnem bregu dodeliti naziv "stalne kolonije". To bo omenjenim naselbinam pomagalo pri pridobitvi posojil za gradnjo infrastrukture.

Tiskovni predstavnik Hamasa je v nedeljo povedal, da je Kurej Hamasu ponudil pogovore o premirju, kar je ta organizacija sprejela.

Šaron: Izrael ne bo ubil Arafata
Izraelski premier Ariel Šaron je prvič javno izjavil, da njegova država ne namerava ubiti palestinskega voditelja Jaserja Arafata. Kot je Šaron dejal med obiskom skupine evropskih parlamentarcev v Jeruzalemu, je Arafat sicer odgogovoren za smrt več tisoč ljudi, po večini civilistov, saj izvaja politiko terorja. S tem je Šaron zanikal trditve nekga časnika, češ da ima Izrael pripravljen načrt za likvidacijo palestinskega voditelja.

Novi nemiri na izraelsko-sirski meji
Pripadniki libanonskega Hezbolaha so izstrelili rakete na položaje 3 izraelskih mejnih enot, so sporočili izraelski varnostni viri. Po libanonskih virih so člani Hezbolaha s pomočjo sirskih in iranskih članov skupine napadli tri izraelske postojanke na meji med Sirijo, Izraelom in okupirano Golansko planoto. Poročil o ranjenih še ni.