Vojaška policija je aretirala enega osumljenca. Šlo naj bi za podčastnika. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Vojaška policija je aretirala enega osumljenca. Šlo naj bi za podčastnika. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Že v petek so z obrambnega ministrstva sporočili, da je vojaška policija zaplenila pošiljko prepovedanih snovi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po neuradnih informacijah je skušal okoli 50 kilogramov kokaina pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec.

Jadrnica bi morala v petek izpluti na študentsko ekskurzijo proti Grčiji in Turčiji. Radenović je tako domnevno izkoristil priprave na dvotedensko ekskurzijo s študenti kotorske fakultete za pomorstvo in na jadrnici skril večjo količino prepovedane droge. Glede na neuradne informacije so v preiskavi plovila našli od 50 do 60 kilogramov kokaina.

Oblasti so mamila našle po namigu, da poskušajo kriminalne skupine izkoristiti plovbo šolske jadrnice za svoja kazniva dejanja. Zaradi suma, da je za tihotapljenje odgovorna večja kriminalna združba, je preiskavo prevzelo specializirano državno tožilstvo.

Črnogorsko obrambno ministrstvo je navedlo, da je kaznivo dejanje očrnilo ugled šolske jadrnice, mornarice in vojske Črne gore.