To pomeni, da se ne opredeljuje ne za moškega ne za žensko.

"Anderson Aldrich je spolno neopredeljen. Oni uporabljajo osebna zaimka oni/njih in bodo zaradi tega za uradne potrebe navedeni kot Mx. Aldrich," sodno vlogo povzema televizija CBS. V angleščini se moške navaja z nazivom Mr., poročene ženske z Mrs., neporočene pa z Ms. Naziv Mx. pa uporabljajo transspolne osebe in tiste, ki se ne prilagajajo spoloma ali so "non-binary".

Novica odmeva, saj nasilje nad pripadniki LGBTQ-skupnosti po navadi izvajajo pripadniki desničarskih ideologij ali teorij zarot. Drugi mediji navajajo izjave sosedov, da je Aldrich, ki si je pred leti spremenil ime iz Nicholas Brink, potem ko je bil tarča grdih napadov na družbenih medijih, pogosto uporabljal žaljivke, ko je govoril o homoseksualcih. Prav tako naj bi priznal, da redno uživa heroin.

22-letnega Aldricha je pred hujšim pokolom ustavil vojaški veteran, ki je bil v soboto zvečer v klubu s svojo družino. Zbil ga je na tla, mu odvzel pištolo in ga z njo hudo pretepel. Aldrich nima denarja in ga zagovarja odvetnik po službeni dolžnosti. Sooča se z obtožnico petih umorov, ki ji bodo v prihodnje dodani še drugi očitani mu zločini.

Leta 2021 je bil aretiran, ker je materi Lauri Voepel grozil z razstrelitvijo bombe. Policija po obleganju njune hiše razstreliva ni našla, Aldrich pa ni končal v zaporu. Skupaj z mamo naj bi pogosto obiskoval strelišča, kjer je dovoljeno streljati z avtomatskim orožjem.

Strelski napad je povzročil številne obtožbe na račun politikov, ki v ZDA verbalno napadajo LGBTQ-skupnost. Kritiki trdijo, da taka sovražna retorika daje podlago za nasilje, in ankete med pripadniki omenjene skupnosti ugotavljajo, da se jih danes približno 70 odstotkov počuti ogrožene.