Po poročanju britanskih medijev letalski promet kljub stavki poteka nemoteno. Foto: EPA
Po poročanju britanskih medijev letalski promet kljub stavki poteka nemoteno. Foto: EPA
Stavka pilotov British Airwaysa

Vodstvu največjega britanskega letalskega prevoznika in predstavnikom sindikata kabinskega osebja tudi v nedeljo ni uspelo zbližati stališč v zvezi s plačami in delovnimi pogoji. British Airways je voditelje sindikatov obtožil, da niso sprejeli ponudbe k novemu krogu pogajanj, in jim očital, da so se zatekli k pogajanjem preko medijev.

Dovoljenje za stavko je sindikat kabinskega osebja po odločbi višjega sodišča dobil šele prejšnji teden, stavka naj bi trajala pet dni, naslednji dve pa sta napovedani za 30. maj in 5. junij.

Promet naj bi kljub stavki potekal nemoteno
Kot zagotavljajo v vodstvu družbe British Airways, bo delovanje kljub stavki nemoteno in letala na bodo ostala na tleh, saj bodo uporabili rezervne delavce. Promet naj bi bil delno moten le na londonskem letališču Heathrow, kjer naj bi odpovedali nekaj prihodnih in odhodnih poletov.

Stavkajoče kabinsko osebje, tako kot že nekaj mesecev predtem, zahteva višje plače in preklic napovedi vodstva letalske družbe o zmanjšanju števila stevardov in stevardes na svojih poletih, želijo pa si tudi izboljšanje delovnih razmer.

Stavka pilotov British Airwaysa