Dvojčici Alessia in Livia Schepp sta bili žrtvi lastnega očeta. Foto: EPA
Dvojčici Alessia in Livia Schepp sta bili žrtvi lastnega očeta. Foto: EPA

S tem pismom je oče dvojčic nakazal, da sta mrtvi. Po današnjih navedbah švicarske policije je oče pogrešanih dvojčic Matthias Schepp v poslovilnem pismu napisal, da sta šestletni Alessia in Livia mrtvi in da namerava zdaj ubiti še sebe. Pismo je bilo odposlano 3. februarja iz Italije, torej na isti dan, ko so Scheppa našli mrtvega. Schepp je pretekli četrtek v mestu Cerignola v italijanski regiji Apuliji skočil pod vlak.

Bratranec matere Irine Lucidi, Roberto Mestichelli, je povedal, da je družina obveščena o pismu očeta deklic, ki je razkril svoje namere, da ubije hčerki in sebe. Ob tem je dejal, da ni upanja, da bi deklici našli živi.

Policija iskanje deklic nadaljuje
Policija v Švici, Franciji in Italiji kljub najnovejšim ugotovitvam nadaljuje iskanje deklic, pri čemer so osredotočeni na Korziko, potem ko so francoski preiskovalci sporočili, da so ljudje dvojčici nazadnje videli na trajektu za ta otok. Švicarska televizija je v četrtek poročala, da se je Schepp s trajektom vrnil s Korzike v francosko mesto Toulon, vendar brez otrok.

43-letni v Kanadi rojeni švicarski inženir Schepp se ni mogel sprijazniti z ločitvijo od žene Italijanke, s katero je imel šestletni dvojčici. Ti sta živeli z materjo v švicarskem mestu Lausanne in naj bi z očetom preživeli zadnji januarski konec tedna, a ju je, namesto da bi ju vrnil materi, odpeljal s seboj v Francijo, nato pa je na jugovzhodu Italije naredil samomor.