Foto:
Foto:

V vroč pesek so izkopali dva grobova, starešine pa so trupli prekrili z iraškimi zastavami in na grobova položili kamenje. Medtem ko je imam molil, je 40 plemenskih mož je stalo in opazovalo. Neki prisotni moški je pokleknil in poljubil enega od grobov.

Huseinova hči: Očetovi pomočniki so ga izdali
Najstarejša hči nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina je v televizijskem intervjuju obtožila njegove pomočnike izdaje svojega nekdanjega vodje in dejala, da je očeta nazadnje videla teden dni pred začetkom vojne v Iraku in da ne ve "absolutno ničesar" o tem, kje bi se lahko zadrževal.

Raghad Sadam Husein je na arabski televizijski postaji Al Arabija zatrdila, da je aprilski padec Bagdada posledica delovanja posameznikov proti njenemu očetu. Ona in njena sestra Rana svojega očeta neizmerno ljubita, čeprav je Sadam Husein že pred časom dal ubiti soporoga obeh hčera. Pred prihodom v Jordanijo sta po njenih trditvah živeli v nemogočih razmerah v Iraku. Po besedah jordanskega ministra za notranje zadeve sta v Jordanijo prispeli iz Združenih arabskih emiratov.

Posnetek interjuja je bil predvajan isti dan, kot je Al Džazira objavila že drugi Huseinov nagovor ta teden. Cia naj bi potrdila, da je velika verjetnost, da je na njem res njegov glas. Objavila pa je tudi digitalno obdelane fotografije Sadama Huseina, da bi ga ljudje lažje prepoznali.

Aretirali organizatorja napadov na zavezniške vojake?
Iraške sile so v rojstnem mestu nekdanjega iraškega diktatorja Huseina priprle moškega, ki naj bi pripravljal napade na vojake ZDA. V operaciji aretirani moški naj bi bil odgovoren za dostavo orožja za operacije in varovanje članov režima.

Medtem pa naj bi ameriške enote po trditvah prič v Tikritu pokopale sinova strmoglavljenega diktatorja Sadama Huseina, Udaja in Kusaja. Trupli sta bili oviti v iraške zastave, pokopali pa so ju na tamkajšnjem pokopališču. Novinarji dogodka niso smeli niti fotografirati niti snemati.