V zadnjem takem primeru v četrtek na šoli v kraju Trg je policija prišla na sled 14-letnemu učencu, ki je dejanje priznal. Policija domneva, da gre pri primerih za posnemanje.

V četrtek so zaradi grožnje z bombo, ki naj bi bila na stranišču za dečke, evakuirali in preiskali šolo v kraju Trg. Policija je še isti dan identificirala osumljenca dejanja, danes pa je sporočila, da je 14-letni učenec priznal, da je nekaj dni prej na zid na stranišču napisal grožnjo.

Tako kot pri tem tudi v drugih podobnih primerih obstajajo osumljenci za posamezne grožnje z bombo, čeprav policija na vprašanja za zdaj podrobnejših informacij ne razkriva, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Domnevajo, da gre za dejanja posnemanja.

Policija je od začetka meseca zabeležila 19 primerov groženj z bombo, večinoma v šolah, v nobenem primeru pa niso našli razstreliva ali drugih nevarnih predmetov. Sporočila o bombi so večinoma puščali na straniščih.

Prejšnji teden so zabeležili več takih primerov. Med drugim so grožnje pretekli torek prejeli tudi na slovenski gimnaziji v Celovcu.

Policija je v zvezi z enim od primerov pojasnila, da obstajajo indici o avtorjih grozilnega pisma, pri čemer sta bili dejanja osumljeni dve šolarki.