Tamkajšnji mediji ameriške zvezne države Pensilvanije poročajo, da so med njimi najmanj trije mladoletni ljudje.

Mladi so razbijali izložbe in vrata, vdrli so v trgovine, kot so Apple, Foot Locker in Lulemon, ter v najmanj 18 trgovin z alkoholnimi pijačami. Polnili so vreče in se razbežali. Proti aretiranim so vložene obtožnice zaradi vloma, ropa, tatvine in druge, je povedala tiskovna predstavnica urada okrožnega tožilca Philadelphie Jane Roh.

Napadi na trgovine so sledili mirnim protestom proti odločitvi sodišča, ki je zavrglo obtožnico o umoru proti policistu, ki je ustrelil neoboroženega voznika avtomobila Eddieja Irizzaryja. Vršilec dolžnosti policijskega komisarja Filadelfije John Stanford je na novinarski konferenci zatrdil, da roparji niso bili povezani s protestom.

Šlo naj bi le za skupino kriminalnih oportunistov, ki so izkoristili povečano prisotnost policije na protestu.

Podobni napadi skupin mladih v trgovinah po ZDA so nazadnje čase dokaj pogosti, predvsem v večjih mestih, kot so New York, San Francisco, Chicago in Los Angeles.

Veriga trgovin Target je na primer v torek naznanila zaprtje devetih trgovin v štirih zveznih državah, ker zaradi kraj in organiziranega ropanja ne želijo tvegati varnosti osebja in strank.