Obstreljevanje med izraelsko vojsko in palestinskimi uporniki poteka že nekaj dni. Foto: EPA
Obstreljevanje med izraelsko vojsko in palestinskimi uporniki poteka že nekaj dni. Foto: EPA
Izraelci prijeli Hamasovce

Med zajetimi predstavniki Hamasa so po podatkih palestinskih oblasti minister za izobraževanje Naser Edin Al Šaer, župana mest Nablus in Kalkilja ter dva člana parlamenta. Visoke predstavnike naj bi zajeli, ker so ti podpirali obstreljevanje izraelskega ozemlja, ki ga želijo izraelske oblasti čim prej ustaviti.

Zajetje predstavnikov Hamasa naj bi se zgodilo le nekaj ur po tem, ko je palestinski predsednik Mahmud Abas pozval k ustavitvi raketnih napadov na izraelska ozemlja.

Izrael odločen uničiti Hamas
V Gazi je izraelsko letalstvo nadaljevalo obstreljevanje domnevnih položajev skrajnežev iz vrst Hamasa, palestinski uporniki pa so obstreljevali izraelska ozemlja. Tiskovni predstavnik izraelske vlade je povedal, da je Izrael odločen ustaviti nasilje Hamasa in bo nadaljeval z ofenzivo v Gazi in na Zahodnem bregu. Izraelski napadi na Gazo so v zadnjem tednu terjali že 30 palestinskih življenj, najmanj 11 je bilo civilistov, palestinski uporniki pa so z obstreljevanjem izraelskih ozemelj ubili enega civilista, 16 pa jih ranili.

Izraelci prijeli Hamasovce