Policisti še preiskujejo, zakaj voznik limuzine v nevarnem križišču z znakom stop ni zaviral. Foto: Reuters
Policisti še preiskujejo, zakaj voznik limuzine v nevarnem križišču z znakom stop ni zaviral. Foto: Reuters

Med umrlimi sta dva nedavno poročena para, štiri sestre iz ene družine in dva brata iz druge.

Druščina 17 odraslih v 30. letih se je odpravljala na praznovanje 30. rojstnega dne svoje prijateljice, zato je najela podaljšano limuzino Ford excursion, izdelano leta 2001. Odpravili so se v neko pivovarno, a po pripovedovanju prič limuzina na križišču pri kraju Schoharie iz neznanega vzroka pri znaku stop ni ustavila. Treščila je v parkiran športni terenec, nato pa jo je odneslo še v bližnje nakupovalno središče, kjer je trčila v pešce. Šlo naj bi za nevarno križišče pri kraju Schoharie okrog 270 kilometrov severno od mesta New York, kjer je že bilo nekaj podobnih primerov, na srečo brez smrtnih žrtev.

Umrli so voznik avtomobila, vseh 17 potnikov in oba pešca.

Po poročanju ameriških medijev gre za najhujšo prometno nesrečo v ZDA po letu 2009, ko je v strmoglavljenju letala v Buffalu umrlo 49 ljudi. Gre tudi za največjo cestnoprometno nesrečo od leta 2005, ko je izbruhnil požar v avtobusu, ki je evakuiral stanovalce doma za ostarele v Teksasu pred orkanom Rita. Takrat je umrlo 23 ljudi.

Policija in Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB) vzrok nesreče še preiskujeta. Varnostni pas v limuzini ni obvezen.