Foto:
Foto:
Ariel Šaron je napovedal umik z nekaterih zasedenih ozemelj

Hkrati je potrdil, da bodo z gradnjo varnostnega zidu pohiteli. Te izjave naj bi potrdile govorice, da bo Izrael porušil nekatera oddaljena judovska naselja.

Hkrati pa naj bi Izrael že pripravljal uzakonitev naselij, postavljenih brez dovoljenja. Po časovnem načrtu naj bi Izrael odstranil 103 naselja na Zahodnem bregu in v Gazi, vendar jih je le nekaj. Ta naselja so po mednarodnih zakonih nezakonita. Na leta 1967 zasedenem ozemlju živi v 150 naseljih 230.000 Izraelcev.

Šaron kritizira "ženevski sporazum" izraelskih levičarjev
Izraelski premier Ariel Šaron trdi, da "ženevski sporazum", ki so ga pripravili tudi izraelski mirovniki, Izraelu le škoduje. Le vlada lahko vodi pogajanja za politični dogovor in podpiše sporazum, je dejal Šaron. Alternativni mirovni načrt so izraelski levičarski politiki pripravljali dve leti skupaj z nekaterimi vidnimi palestinskimi politiki.

V sporazumu je poleg palestinske države, kot to predvideva "časovni načrt", govora tudi o odstranitvi izraelskih naselij in delitvi Jeruzalema med obe državi, kar desnica zavrača.

Posebno srečanje Izraelcev in Palestincev v Londonu
Visoki izraelski in palestinski predstavniki, med njimi sin izraelskega premiera Ariela Šarona, Omri, in svetovalec za varnost palestinskega voditelja Jaserja Arafata, so se v Londonu sestali na dvodnevnem srečanju. Srečanje naj bi obnovilo uresničevanje časovnega načrta za Bližnji vzhod. Obe strani sta v v London prišli na povabilo britanske vlade, da bi predstavili svoja stališča in razpravljali o izraelsko-palestinskem sporu. Vendar ne gre za akademske pogovore - pa tudi ne za uradne mirovne pogovore. Omri Šaron se srečanja ne udeležuje nujno v imenu svojega očeta, saj je tudi sam poslanec v izraelskem parlamentu.