Foto:
Foto:
Koliko časa bo Benjamin Netanjahu še izraelski finančni minister?

Šaron je v četrtek svoji stranki Likud predlagal spremenjeni načrt za izpraznitev judovskih naselij v Gazi, po katerem bi najprej izpraznili tri naselja od 21.

Najprej je bilo predvideno, da bodo izpraznjene judovske hiše prepustili mednarodni agenciji, Šaron pa je predlagal njihovo uničenje.

Bo Šaron odstavil Netanjahuja?
Izraelski premier Ariel Šaron razmišlja o odstavitvi finančnega ministra Benjamina Netanjahuja, če bo ta glasoval proti načrtu umika iz Gaze.

Izraelski časnik Maariv, ki se sklicuje na vire blizu Šarona, je na svoji spletni strani poročal, da bo moral premier odpustiti Netanjahuja, ki je njegov tekmec v stranki Likud, če si bo ta drznil glasovati proti popolnemu umiku Izraelcev iz Gaze, kot ga predlaga Šaron.

Netanjahu je oster nasprotnik izraelskega umika iz Gaze in je bil tudi eden glavnih pobudnikov zavrnitve Šaronovega načrta.

Samomorilski napadalec neuspešen
V Gazi v bližini meje z Egiptom je umrl palestinski samomorilski napadalec, ki je skušal napasti konvoj izraelske vojske.

V napadu sta bila lažje ranjena izraelska vojaka, ko je med zasedo njuno vozilo trčilo v sosednjega, je sporočila izraelska vojska. Za napad v bližini begunskega taborišča Rafa so odgovornost prevzeli Islamski džihad, Brigade mučenikov Al Akse in Ljudski uporniški odbor.

Palestinski zdravniki pa so sporočili, da so izraelski vojaki ob vojaški nadzorni točki v osrednjem delu Gaze ubili mimoidočega 25-letnega Palestinca.