Dve ženski trupli so našli v Wittingenu v Spodnji Saški ... Foto: AP

V soboto so v nekem gostišču v bližini Passaua na Bavarskem našli tri trupla ‒ enega moškega in dve ženski, ob njih pa so ležali trije samostreli. V ponedeljek so 650 kilometrov stran našli še dve trupli, oba dogodka pa naj bi bila povezana, BBC povzema nemške medije.

53-letnega moškega in 33-letno žensko je mrtva našla hotelska gospodinja. Ležala sta na postelji, prebodena s puščicami, izstreljenimi iz modernega samostrela. Poleg postelje je ležalo truplo 30-letnice, za katero je bil usoden strel v vrat. Policija meni, da je 30-letnica najprej ustrelila moškega in žensko, nato pa še sebe.

... dve ženski in eno moško truplo pa tudi v 650 kilometrov oddaljenem Passauu. Foto: EPA

Poleg tega so v Wittingenu našli še dve ženski trupli ‒ ena je bila 35-letna partnerica omenjene 30-letnice, druga pa 19-letnica, ki je bila prav tako članica kulta. Kako sta umrli onidve, še ni jasno.

Umrli moški z imenom Torsten W naj bi bil vodja sekte in naj bi štiri članice zatiral in jih celo imel za sužnje. Nad njimi se je izživljal tako psihično kot telesno. "Preiskovalci domnevajo, da so bili vsi člani neke seksualne skupine, ki se je navduševala nad srednjeveškimi tradicijami in običaji. Moški je bil guru te skupine in je imel spolne odnose z vsemi vpletenimi. Do njih se je vedel kot gospodar," je sporočila policija.