Članek je deloma temeljil na zaupnih dokumentih, ki jih je Mary Trump posredovala časopisu. Trump v tožbi na državnem sodišču trdi, da je nečakinja prekršila določila pogodbe o zaupnosti, ko je objavila davčne podatke, do katerih je prišla v času spora o dedovanju premoženja pokojnega družinskega patriarha Freda Trumpa.

Novinarje obtožuje, da so si prizadevali, da pridobijo Mary Trump za svoj vir informacij, in jo prepričali, da jim je predala dokumente. Tožba, v kateri zahteva 100 milijonov dolarjev odškodnine, je vložena proti novinarjem Susanne Craig, Davidu Barstowu in Russllu Buettnerju.

Zgodba v New York Timesu je spodkopala Trumpovo zgodbo o tem, da si je sam ustvaril veliko premoženje s podatkom, da mu je Fred Trump skozi desetletja plačal skupaj najmanj 413 milijonov dolarjev, med drugim tudi s pomočjo shem za izogibanje plačila davkov.

New York Times je sporočil, da gre za poskus utišanja neodvisnih medijev, ki se mu bodo ognjevito uprli. Poročanje o Trumpovih davkih je bilo v javnem interesu, so sporočili iz časopisa. "Potrkal sem na vrata Mary Trump in jih je odprla. Nekateri temu pravijo novinarstvo," je dejal Craig.