Foto:
Foto:

Priče so povedale, da je napadalec Al Zebina nekajkrat ustrelil, ta pa je kmalu po tem umrl. Policija je sprožila preiskavo, vendar ni še nikogar aretirala. Zebin je bil dolgoletni Arafatov sodelavec, ki je izdajal mesečnik, v katerem se je ukvarjal predvsem s človekovimi pravicami palestinskih zapornikov v izraelskih zaporih.

Med vdorom na Zahodni breg pa so izraelske enote v ločenem incidentu ubile nekega neoboroženega Palestinca. Poročil o aretacijah palestinskih skrajnežev še ni.

Izrael povečuje število novogradenj na zasedenih območjih
Število novogradenj v letu 2003 na zasedenih palestinskih ozemljih se je povečalo za 35 odstotkov v primerjavi z letom pred tem. Ta podatek je sporočil Izraelski statistični urad. Tako so se kljub ameriškem mirovnem načrtu, ki predvideva ustavitev gradenj, te nadaljevale. Trend povečevanja novogradenj v Gazi in na Zahodnem bregu je tudi v nasprotju z gradnjo v Izraelu, kjer se je število novih zgradb zmanjšalo za osem odstotkov. Mirovni načrt, ki ga podpirajo ZDA, predvideva zamrznitev gradenj na zasedenih ozemljih. Ker se Izrael tega ni držal, so mu ZDA lani zmanjšale denarno podporo.