Foto:
Foto:
Policija pregleduje ostanke po samomorilskem napadu.

Neznani skrajneži naj bi ga pričakali pred domom in ga ustrelili v trenutku, ko je zapuščal hišo. Žena, ki je bila z njim, je ostala nepoškodovana. Ranjenega so prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. 63-letni Džara je bil na ministrstvu odgovoren za področje kulture.

Napad se je zgodil v bagdadski četrti Gazalija, kjer živijo pretežno sunitski muslimani. V soboto pa je bil prav tako v Bagdadu ubit namestnik zunanjega ministra Basam Kuba.

Samomorilski napad v Bagdadu
V Bagdadu so bili v domnevnem samomorilskem napadu ubiti štirje iraški policisti in dva civilista, je sporočila policija. Po poročanju ameriške vojske naj bi bilo ubitih 12 ljudi, 13 pa ranjenih. Policijski predstavnik je pojasnil, da se je proti šoli za bodoče vojake v Bagdadu približevalo sumljivo vozilo, ki so ga z dvema avtomobiloma želeli prestreči policisti. Takrat je vozilo eksplodiralo.

V t. i. zelenem območju, kjer je sedež ameriške vojske, pa je davi odjeknila močna eksplozija. Ameriška vojska je sporočila, da naj bi šlo za raketni napad, ki pa ni terjal žrtev.