Nesreče ni preživel nihče. Foto: Reuters
Nesreče ni preživel nihče. Foto: Reuters

Letalo cessna 208 caravan je padlo v gorah v bližini kraja Punta Islita na zahodni obali države. Strmoglavilo je kmalu po vzletu, nato so ga zajeli plameni.

Predsednik Kostarike Luis Guillermo Solis je bližnjim umrlih izrekel sožalje in obljubil temeljito preiskavo nesreče. "Vlada bo družine žrtev podprla z vsem, kar bodo potrebovali," je predsednik zapisal na Twitterju.

Med umrlimi je bilo več članov ene družine, ki so bili na počitnicah v kraju Punta Islita. V nesreči pa sta umrla tudi oba pilota zasebne letalske družbe Nature Air. Eden izmed njiju je bil bratranec nekdanje kostariške predsednice Laure Chinchilla.

Po poročanju medijev je imelo letalo težave že pri vzletu in je kmalu zatem strmoglavilo. Pilotoma najverjetneje ni uspelo doseči potrebne višine, da bi lahko preleteli gorovje. Turisti so bili sicer z letalom namenjeni na letališče Juan Santamaria v bližini prestolnice San Jose.

Punta Islita je letovišče ob Tihem oceanu, ki je zaradi privlačnih plaž in bogatega rastlinstva priljubljeno predvsem pri evropskih in severnoameriških turistih.