Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot poročajo hrvaški mediji, se je nesreča zgodila okoli 12.25, ko je med vzletanjem padlo letalo s polnim rezervoarjem goriva. Letalo je imelo nemške oznake, zato se domneva, da sta žrtvi, moški in ženska, nemška državljana.

Na prizorišče nesreče so takoj po padcu letala prišle reševalne in gasilske ekipe. Vzrok nesreče še ni znan. Po poročanju portala Glas Istre je po padcu razneslo kabino letala, medtem ko so krila ostala cela.

Direktorica puljskega letališča Nina Vojnić Žagar je povedala, da je to prva nesreča na njihovem letališču. Zaradi nesreče so odpovedani vsi poleti s puljskega letališča.

Za ugotavljanje vzrokov nesreče je pristojna Agencija za preiskovanje letalskih nesreč, na letališču pa pričakujejo prihod njenih predstavnikov, je pojasnila Vojnić Žagar.

"Danes se je na puljskem letališču zgodila strašna tragedija. Družinam umrlih tujih državljanov izrekam globoko sožalje," so sporočili iz kabineta načelnika istrske županije Borisa Miletića.

Neuradno so hrvaški mediji poročali, da naj bi šlo za letalo Virus SW podjetja Pipistrel, ki ga je leta 1989 ustanovil slovenski podjetnik Ivo Boscarol, lani pa ga je prodal ameriškemu podjetju Textron.

Boscarol je danes za Slovensko tiskovno agencijo (STA) izrazil prepričanje, da letalo ni Pipistrelovo, ker jih hrvaške oblasti "doslej še niso kontaktirale". Izpostavil je tudi poročanje N1 Slovenija, da naj bi šlo za letalo nemškega proizvajalca Flight Design CT, kar so po neuradnih informacijah N1 potrdili hrvaški preiskovalci.