Vlak je prevažal akrilonitril. Foto: EPA
Vlak je prevažal akrilonitril. Foto: EPA
V Belgiji zagorel vlak s kemikalijami

Na vlaku je zagorelo v soboto okoli dveh zjutraj. Požar je izbruhnil med krajema Schellebelle in Wetteren, v nesreči pa nihče ni bil poškodovan, je sporočila družba Infrabel, ki upravlja belgijsko železniško omrežje.

Po požaru se je zvrstil niz eksplozij na več vagonih vlaka, zaradi česar so oblasti preventivno evakuirale okoli 300 ljudi, ki prebivajo v bližini prizorišča nesreče.

V nesreči je umrla ena oseba, najmanj 14 ljudi pa je bilo ranjenih, so sporočile tamkajšnje oblasti. Žrtve naj bi bili tamkajšnji prebivalci, ni pa še jasno, ali so bili krivi strupeni plini ali kaj drugega. Guverner Vzhodne Flandrije Jan Briers je sicer sprva sporočil, da sta bila v nesreči ubiti dve osebi, pozneje pa so iz njegovega urada sporočili, da se je zgodila pomota in da je mrtev en človek.

Železniški promet na tem območju naj bi bil moten še dva dni. V vagonih vlaka je bila vnetljiva in strupena tekočina akrilonitril, vendar ni nevarnosti za ljudi. Vlak je prihajal iz Nizozemske in je bil namenjen v pristanišče v Gentu.

V Belgiji zagorel vlak s kemikalijami