Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnji prispevki

Volitve na avstrijskem Koroškem V Globasnici velik uspeh za Bernarda Sadovnika in Enotno listo

Na nedeljskih lokalnih volitvah na avstrijskem Koroškem je slovenska skupnost dosegla dober izid ‒ Enotna lista bo imela 59 občinskih svetnikov. Velik uspeh je v občini Globasnica dosegel Bernard Sadovnik, ki je bil vnovič izvoljen za župana.

6

Avstrijska Koroška Koroški Slovenci z visokimi pričakovanji na občinskih volitvah

Na avstrijskem Koroškem potekajo občinske volitve, na katerih se za župane ali občinske svetnike poteguje več koroških Slovencev. Enotna lista upa, da bodo ohranili svoje župane v Globasnici in Železni kapli.

4

Prva svetovna vojna Virtualna premiera dokumentarnega filma Doberdob slovenskih fantov grob

V Doberdobu so leta 2016 odkrili prvi skupni spomenik padlim Slovencem na soški fronti. Okoli dogodkov njegove postavitve in dogajanja ob slovesnem odkritju je spleten dokumentarec Doberdob slovenskih fantov grob, ki si ga je mogoče ogledati na spletu.

2

SVSD Ministrica Jaklitscheva na obisku pri zamejskih Slovencih v Barkovljah

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch je obisk v Barkovljah na Tržaškem v Italiji izkoristila tudi za srečanje s predstavniki tamkajšnjega Slovenskega kulturnega društva, ki vsako leto organizira številne prireditve.

2

Avstrija Policija našla mladeniča, ki naj bi pomazala dvojezične krajevne table na avstrijskem Koroškem

Avstrijski policiji je uspelo najti osumljenca, ki naj bi januarja s črno barvo pomazala slovenska imena na dvojezičnih krajevnih napisih na avstrijskem Koroškem. Dvajsetletnik iz Celovca je priznal, da je table pomazal skupaj z 21-letnim kolegom.

30

Razsvetlimo gledališče Gledališke hiše po Italiji so zaradi dolgotrajnega zaprtja simbolično prižgale luči

Tudi Slovensko stalno gledališče v Trstu se je v ponedeljek zvečer pridružilo vsedržavni manifestaciji društva U.N.I.T.A., poimenovani Razsvetlimo gledališče, v okviru katere so bila gledališča razsvetljena, kot da bi vabila občinstvo na predstave.

1
Več

Oddaje

Za mlade

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov