Foto: Andreja Malta
Foto: Andreja Malta
Zadarski akvareli v Novem sadu
Foto: Andreja Malta

Do prve predstavitve zadarskih ustvarjalcev je prišlo na pobudo pesnika Milena Šelmića in novosadskega književnega kluba, HKUPD „Stanislav Preprek“ Novi Sad ter zadarske pesnice Emilije Vučkov Mijatović.

Večer poezije, v katerem so se predstavili pesnici Emilija Vučkov Mijatović in Rafaela Božić , pesnica ter članica Slovenskega kulturnega društva Lipa Andreja Malta ter pesnik in kantavtor Mario Padelin, ki pogosto sooblikuje kulturne prireditve v organizaciji slovenskega društva iz Zadra, so naslovili "Zadarski akvareli". Vsak od njih se je novosadskim ljubiteljem poezije predstavil s svojo poezijo, s svojimi verzi in z veliko emocij. Članica Slovenskega kulturnega društva "Lipa" Zadar Andreja Malta pa je predstavila poezijo iz svoje prve dvojezične pesniške zbirke, ki je izšla v založbi SKD Lipa, Po stezah spominov/Stazama uspomena, tudi v slovenskem jeziku.

Gostitelj večera v poznanem novosadskem klubu, kjer tudi sicer večkrat potekajo literarni dogodki v organizaciji tamkajšnjega književnega kluba, je bil pesnik Milen Šelmić. V programu so sodelovali tudi drugi novosadski pesniki, kantavtorji in ženska vokalna skupina "Stanislav Preprek".Zadarski pesniki so se srečali tudi s predsednikom Hrvaškega kulturnega centra v Novem Sadu Draganom Draženom Ilićem, s katerim so izmenjali ideje in možnosti za prihodnje sodelovanje.

Ne da se opisati, kako hitro sta minila dva dneva in kako lepo ter toplo so nas sprejeli v Novem sadu. Pozabljeno je bilo vseh 1500 kilometrov poti med Zadrom In Novim Sadom, ostali so spomini na prijetno druženje in nova poznanstva.

Andreja Malta