Arhiv oddaj

29.12.1997 - Kaplja

Scenarij Evelina Umek, sodelujejo  Nace Simončič, Marko Okorn, Lara Jankovič in Robert Waltl. Glasbena oprema Ivo Meša, dramaturgija Metka Dedakovič, režija Zoran Lesič.  Oddajo je pripravila Irena Struna Arko.

Kaplje so lahko velike, majhne, debele in drobne, težke...Zdravila jemljemo po kapljicah, iz kapljic vode nastajajo kapniki,  še tako drobne kapljice  lahko izdolbejo kamen. Kaj pa se zgodi, če sta si dva psa podobna kot kaplja kaplji in zato novinarka preživi  razburljiv dan? Namesto članka napiše  nadaljevanko in tako  bralce z vsebino seznanja po kapljicah.

  
1.4.1996 - Zaklad

Scenarij Evelina Umek, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn.  Dramaturgija Metka Dedakovič, glasbena oprema Ivo Meša, režija  Andreja Humar Gruden.  Oddajo je pripravila Irena Struna Arko.

Na svetu je veliko zakladov. Nekateri so skriti,  druge si lahko ogledamo na razstavah, ene potegnemo iz morskih globin,  spet tretje najlepše opazujemo iz zraka. Marko in Taček tudi iščeta zaklad, pa ne besednega. Taček pa je sploh pravi zaklad.

  
14.10.1991 - Čebela

Scenarij Majda Koren, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Anton Natek, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Čebela živi v panju. Najdemo pa jo tudi v šolskem zvezku, na knjižni polici in v šotoru. Ne verjamete? Prepričajte se!

  
1.4.1991 - Kralj

Scenarij Evelina Umek, sodelujejo Nace Simončič, Marko Okorn in Miran Čanak.   Glasbena oprema Anton Natek, scena Tomaž Marolt, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Taček in Marko ugotavljata, da je kraljev veliko. Povsod najdeš kakšnega.  Poleg tistih, ki s krono in žezlom vladajo svojim podanikom, poznamo še kralja pri kartah, kralja mišic,  avtomobilskega kralja, kralja lažnivcev, kralja živali, kralja pri šahu in tudi pri kegljih je srednji kegelj kralj.

  
30.12.1988 - Lutka

Scenarij Majda Koren, sodelujejo  Nace Simončič, Marko Okorn, Božo Vovk, Nadja Vidmar,  Berta Bojetu,  Peter Dugan in Karel Brišnik.  Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Taček si je za lahko noč zaželel pravljico. Ob tem je spoznal različne vrste lutk: tako, ki jo natakneš na prst, pa lutko, narejeno iz kuhalnice, ročno lutko, marionete in... Ne, vsega vam pa ne povemo.

  
28.12.1988 - Hiša

Scenarij Berta  Golob, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Miha Hočevar, študent AGRFT, mentor za režijo izr. prof. Janez Drozg.

Poznamo najrazličnejše hiše: zidane, lesene, velike, majhne, nove, stare, oglate, okrogle.  Pa tudi tole drži: mravljišče je  hiša za mravlje. Čebelnjak je hiša za čebele.  Gnezdo je hiša za ptice, šotor je hiša za tabornike. Je dežnik tudi hiša? Poglejte, kaj mislita o tem Marko in Taček.

  
28.11.1988 - Cesta

Scenarij Evelina Umek, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Cesta ni samo lep širok asfalten trak. Je tudi  makadamska cesta pa še pot, kolovoz, steza in stezica.  Lepo je stopati po stezicah skozi zelene gozdove, se voziti po železni cesti, ali po morja široki cesti. Ali pa gledati Rimsko cesto.

  
7.11.1988 - Ptica

Scenarij Majda Koren, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, dramaturg Jože Rode, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Ptica se izvali iz jajca. Vendar to Tačka ne moti in želi tudi sam izvaliti psička iz kokošjih jajc. Medtem, ko "vali", se z Markom  pogovarjata seveda o pticah, o njihovih lastnostih in poskušata jih tudi oponašati. Kako? Poglejte!

  
24.10.1988 - Žaba

Scenarij Neža Maurer, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Taček je sila previden kuža. Ugotovil je, da bi bilo zelo koristno, če bi lahko živel v vodi in na kopnem. Če je zrak slab, greš v vodo. Če je voda grda, greš pa ven!  Poglejmo, kako so se končala ta Tačkova modrovanja.

  
27.6.1988 - Luč

Scenarij Polonca Kovač, sodelujejo Nace Simončič in Marko Okorn in Miran Čanak. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Luči poznamo celo vrsto. Imamo jih v stanovanju, na cesti, luč je v svetilniku, jamarji z njo  odkrivajo podzemski svet. Lučko ima kresnička in tudi regrat ima lučko.

  
23.5.1988 - Smuči

Scenarij Neža Maurer, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Včasih smo se smučali po snegu, danes pa tudi po pesku, travi in vodi. In to ne samo s smučmi.  Vse nam pride prav za razvedrilo in kratek čas. Ne verjamete? Poglejte, kaj sta ugotovila Taček in Marko.

  
18.4.1988 - Tekmovanje

Scenarij Igor Palčič, sodelujejo Nace Simončič, Marko Okorn in Karel Brišnik. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Poznamo celo vrsto tekmovanj. V današnji oddaji pa bomo videli tista malo manj vsakdanja. Na primer, kdo bolj zateglo in dalj časa laja, kdo najbolje striže z ušesi... Ste že uganili, da imata prste vmes Taček in Smrček? Pa ne samo onadva. Tudi koze, žabe in še kdo.

  
11.4.1988 - Cirkus

Scenarij Evelina Umek, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Taček se pripravlja  na vlogo cirkuškega direktorja v svojem cirkusu, Marko  pa si zelo želi, da bi lahko nastopal v tem Tačkovem  cirkusu. Samo, kaj pa zna? Preizkuša vse vloge po vrsti, saj bi rad bil akrobat, vrvohodec, žongler, krotilec zveri in klovn. In kako se odloči Taček? Poglejte!

  
28.12.1987 - Smrček

Scenarij Primož Suhadolčan, sodelujejo Nace Simončič, Marko Okorn in Karel Brišnik.  Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

V današnji oddaji obišče Tačka njegov stari znanec Smrček.  Nastopal bi rad na televiziji pa je prišel Tačka povprašat za nasvet. Kako se zgodba zaplete in spet razplete? Čisto po pasje - saj se ne more drugače, če pa v njej sodelujeta dva  štirinožna prijatelja, da o Marku sploh ne govorimo.

  
21.12.1987 - Vrata

Scenarij Polonca Kovač, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, dramaturg Jože Rode, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Če komu rečemo, naj zapre vrata, saj nima repa, je čisto v redu. Če pa to Marko reče Tačku, je ta lahko kar malo užaljen, saj ima prav lep rep.  In če mora povrhu Marko še nekaj urediti za zaprtimi vrati, je Tačku vsega dovolj. Pa perpetij z vrati s tem še ni konec, saj odkrijeta, da je vrat cela vrsta.

  
7.12.1987 - Maska

Scenarij Primož Suhadolčan, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Ob besedi  maska ponavadi pomislimo najprej na pustno masko.  Pa je mask toliko vrst in v tako različne namene jih uporabljamo! Gotovo ste že videli  hokejsko masko, zdravniško masko pa sabljaško in potapljaško tudi.  In kako sta se med vsemi temi maskami znašla Marko in Taček? Vsak po svoje.

  
25.5.1987 - Jadro

Scenarij Evelina Umek, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režija  Boštjan Korbar.

Taček si je naredil jadrnico, s katero pa nima posebnega veselja, saj se mu nikamor ne premakne. Na pomoč mu priskoči Marko in mu pove (pa seveda tudi pokaže), kje vse lahko jadramo: po morju, po kopnem in po zraku. In Taček ne bi bil Taček, če se ne bi odločil, da bo tudi on jadralec. Kje pa bo jadral, si kar oglejte.

  
18.5.1987 - Zvezda

Scenarij Primož Suhadolčan, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn, gosta oddaje sta Neca Falk in Miran Čanak.  Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režijo Boštjan Korbar.

Če je kdo tako zvedav kot Taček, marsikaj odkrije. Na nebu in na zemlji. Spozna na primer različne zvezde: filmske, športne, glasbene.  Pa tudi to, da so na nebu Bik, Zajec, Mali pes in....zvezdica Zaspanka.

  
4.5.1987 - Kolo

Scenarij Polonca Kovač, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn. Scena Tomaž Marolt, glasbena oprema Ivo Meša, redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Taček ne bi bil radovedni Taček, če ga spet ne bi zamikalo, da zve kaj novega. To pot sta se z Markom lotila kolesa: kako je nastalo in kje vse  ga dandanes najdemo  - ne samo v najrazličnejših strojih, avtomobilih, ladjah in mlinih, pač pa tudi na... No, kar oglejte si oddajo.

  
29.4.1987 - Slika

Scenarij Evelina Umek, sodelujejo Nace Simončič, Marko Okorn,  Andres Valdes in Miran Čanak.  Redakcija Irena Struna Arko, režija Boštjan Korbar.

Slika je lahko umetniška, fotografska, rentgenska, nevidna in čarovniška. Ne verjamete? Oglejte si oddajo in prepričali se boste.

  
20.4.1987 - Knjiga

Scenarij Berta Golob, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn, gosta oddaje sta Primož Suhodolčan in Miran Čanak.

To pot bomo skupaj z radovednim Tačkom pokukali v Narodno in  univerzitetno knjižnico v Ljubljani med redke in nenavadne knjige, ogledali si bomo stare pisave, čarovnik bo pokazal  čarovnijo s knjigo, Primož pa bo povedal, kako napiše nepeto zgodbo.

  
2.3.1987 - Ura

Scenarij  Berta Golob, sodelujeta Nace Simončič in Marko Okorn, gost oddaje je Miran Čanak. Redakcija Irena Struna - Arko, režija Boštjan Korbar.

V današnji oddaji se Taček s prijateljem Markom spopade s skrivnostjo ure. Ur je veliko: rečne, žepne, stenske, sončne, elektronske... Rana ura je zlata ura, ure je treba navijati, da nam potem kažejo čas, naviti uro pa pomeni še nekaj drugega. Z uro pa se da tudi čarati.

  
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2020 | Vse pravice pridržane | Kontakti