Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

O čistoči

26.9.2018

Niso še tako daleč časi, ko so se ljudje bali vode in se izogibali umivanju. Danes si težko predstavljamo, da bi živeli brez gelov za prhanje, pripomočkov za pomivanje posode in celo belil za pranje perila.  

Čistoča tudi ni samo odsotnost umazanije; če si čist, to pomeni, da si urejen, resen in ne nazadnje zdrav človek. Čistoča je tako del tega, čemur pravimo higiena. Higiena je namreč veda o ohranjanju zdravja in preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni.  

Eden od najboljših ukrepov za njihovo preprečevanje je umivanje rok. Vendar to ne pomeni, da bi morali vsi ves čas tiščati roke pod tekočo vodo ali jih polivati z alkoholnimi razkužili. Čistoča je lahko tudi pretirana, higiena pač ne. Treba je torej vedeti, kdaj uporabljamo higienske ukrepe in kako. Na vprašanja, kako se čistoča in higiena prepletata, kje se konča prva in začne druga in na kaj moramo biti pozorni, kdaj pa smo brez pomislekov lahko pravzaprav umazani, bomo odgovorili v tokratni Turbulenci.    


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.