Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Ljubezen na klik

3.10.2018

Romantično dvorjenje in drugi klasični načini iskanja partnerja ali partnerice je danes v veliki meri zamenjalo klikanje po različnih aplikacijah za zmenke, všečkanje objavljenih fotografij in spletno dopisovanje. V tokratni Turbulenci bomo zato govorili o tem, kdo tako išče ljubezen, kakšno je sodobno spoznavanje in iskanje sorodne duše. Prisluhnili bomo zgodbi Anje in Roka, ki sta se spoznala na enem od spletnih portalov, v studiu pa se bomo pogovarjali s strokovnjaki. Z nami bodo dr. VERONIKA PODGORŠEK, psihoterapevtka, ki se veliko ukvarja s partnerskimi odnosi; LUKA KOGOVŠEK, sociolog in ustanovitelj spletne platforme Ona-On.com in dr. DAN PODJED, antropolog, zaposlen na ZRC SAZU, ki med drugim raziskuje razmerja med ljudmi in tehnologijo.

Zanimalo nas bo tudi, kakšne so zgodbe uporabnikov različnih mobilnih aplikacij namenjenih iskanju potencialnih partnerjev; ker pa imajo nekateri s spletom slabe izkušnje, bomo prisluhnili tudi zgodbam posameznikov, ki si še vedno želijo spoznavanja v živo in se radi udeležijo organiziranih druženj za samske.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.