Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Nevzgojeni?

24.10.2018

Razposajen otrok, ki se igra na dvorišču in brca žogo. Ta nenadoma poleti visoko v zrak in zasliši se žvenket stekla. Kaj v takšnem trenutku naredi vzgojen otrok in kaj nevzgojen? Še pomembneje od tega pa je vprašanje, kaj stori njegova mama ali oče.

Vzgoja človeka se prične že v najzgodnejšem otroštvu. Razvajenost se pogosto enači s slabo vzgojo ali pa kar nevzgojenostjo, vendar pa gre za različna pojava, ki pa sta si enotna v tem, da posamezniki, ki so z njima opremljeni, pogosto nase pritegnejo okolico.

Divjanje po restavraciji, trgovini, na obisku – gre za slabo vzgojenega otroka, ali res drži, da je v zadnjem času tako veliko otrok hiperaktivnih?

Ignoranca mladostnika na vseh nivojih – je res posredi puberteta, ali morda ta odraščajoča oseba ni bila seznanjena, da se soseda pač pozdravi in starejšemu odstopi sedež?

Vse to se prenese tudi v odraslo dobo. Prav nobena redkost ni, ko navzven uglajena dama z eno samo potezo dokaže, da je bila v otroštvu deležna zelo slabe vzgoje.

Nekoč se je vzgojo podajalo tudi v šolskih klopeh. Še ne tako dolgo nazaj se je vedenje učencev ocenjevalo. Danes pogosto slišimo izgovore, da je čas tako hiter, da se je življenje spremenilo. Verjetno to drži, a slika, ki jo pošiljamo o sebi na ogled svetu okoli nas, je konec koncev vendarle odsev zgolj našega dela.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.