Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Ture avanture - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Število obiskovalcev Vipavske doline se vztrajno povečuje

V Vipavski dolini so v zadnjih letih veliko postorili na področju turistične ponudbe, kar se jim zdaj obrestuje. Že tretje leto zapored opažajo rast števila obiskovalcev in prenočitev.

Fenomen, ki spreminja podobo kampov in izrinja "prikoličarske pavšaliste"

"Tudi sam sem že večkrat razmišljal, zakaj so ljudje pripravljeni odšteti toliko denarja za najem neke mobilne hiške," priznava Klemen Hren, s katerim smo na MMC-ju skušali razložiti skokovito rast te nove oblike namestitve v avtokampih.

Nudizem izginja s hrvaških plaž

Število nudistov na Hrvaškem zadnja leta vztrajno pada. Od 19 milijonov turistov, kolikor jih obišče državo, jih je po ocenah strokovnjakov le še 300.000 nudistov.

Islandija poskuša postati spet zelena

Islandije ne povezujemo z gozdom, a je bil ta na otoku v preteklosti precej bolj pogost, kot je zdaj. Glavni krivci za množičen posek islandskih gozdov so bili vikinški drvarji.

Z električnim avtomobilom na dolge proge

Nizozemec je po treh letih in 100.000 prevoženih kilometrih končal rekordno dolgo potovanje z električnim avtomobilom.

Prekletstvo srednjega sedeža se bliža koncu

Ameriško podjetje Molon Labe Seating je zasnovalo sedež, ki bo tudi potnikom na srednjem mestu omogočal udobno potovanje na letalu. Predvidoma bodo prvi potniki na njih sedeli na začetku leta 2020.

Potapljanje v umetnost

Na Velikem koralnem grebenu ob avstralski obali gradijo nov podvodni muzej in galerijo. Z razstavami želijo opozoriti na uničevanje koral in podnebne spremembe.

Kje bodo letovali poslanci?

Začele so se parlamentarne počitnice, zato so na TV Slovenija poslance v državnem zboru vprašali, kje bodo preživeli dopust.

Franci Beguš: Koncert klasične glasbe v planinski koči? Zakaj pa ne!

"Danes je samo 25 kilogramov," je v smehu dejal, ko je prisopihal iz gozda in sem mu rekla, da ima v nahrbtniku gotovo 30 kilogramov. Franci Beguš je neutrudni oskrbnik Orožnove koče, prve, ki jo je pred 125 leti postavilo Slovensko planinsko društvo.

Metina krema z jagodno solato

Sestavine: pol kg jagod, pest svežih nasekljanih metinih lističev, dve pesti zdrobljenih metinih lističev, ki smo jih pred tem kratko prevreli, 6 pomaranč (najbolje rdečih), 4 žlice pomarančnega ...

Skutna torta z limono

Sestavine: 15 dag otroških piškotov, 7 dag mandljev, 10 dag masla in maslo za pekač, 50 dag pretlačene skute, 2 dl smetane, neškropljena limona, 4 jajca, zavitek praška za vaniljev puding, sladkor.

V hrvaški Istri ob slabši sezoni zagotavljajo, da ni razlogov za preplah

Po nekaj zaporednih rekordnih poletnih turističnih sezonah na Hrvaškem letošnjo že razglašajo za katastrofalno. Nekoliko boljša je slika v hrvaški Istri, kjer imajo štiriodstotno rast prihodov in nočitev.

Milijonarjeva zgodba o oživljenih bohinjskih hotelih popisala prvi list

Novi lastnik več bohinjskih hotelov, kriptomilijonar Damian Merlak, je že poskrbel za prenovo prvega od štirih hotelov, ki jih je kupil.

Brniški potniški terminal se bo povečal za 10.000 kvadratnih metrov novih površin

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se začenja dolgo pričakovana investicija v razširitev potniškega terminala. Pripravljalna dela so v preteklih tednih že stekla, s položitvijo temeljnega kamna pa bodo zaznamovali začetek gradbenih del.

Največja jadrnica na svetu na krstno vožnjo popeljala tudi žurerje z Ultre

Pred dnevi so v Splitu splavili največjo jadrnico na svetu, 162-metrsko Flying Clipper, ki je v bistvu replika jadrnice France II. iz leta 1911.

Brancinov karpačo z zeleno omako z gorčico

Sestavine: 200 g fileja brancina, 0,3 dl oljčnega olja, šopek peteršilja, sol, poper, balzamični vinski kis, 20 g pinjol, gorčična semena, 1 žlica gorčice, 20 g parmezana, 100 g berivke, 1 limona, 1 ...

Praznik Švice in vinogradov

V švicarskem mestecu Vevey se začenja znameniti festival vinogradnikov. Na festivalu mesto praznuje bogato zgodovino vinogradništva in švicarsko kulturno izročilo.

Prostora preprosto ne bo dovolj: Tokio razmišlja o "plavajočih hotelih"

Tokio, ki bo prihodnje poletje gostil olimpijske igre, se spoprijema s pomanjkanjem nastanitev za obiskovalce, zato oblasti iščejo alternativne možnosti. Ena je, da bi olimpijski navdušenci spali na ladjah za križarjenje, zasidranih ob obali.

Grški giros z namazom iz fete, tunino in pinjolami

Sestavine: 2 tanka kruha naan ali lepinji, 3 konzerve tunine, 4 žlice grškega jogurta, 30–40 gramov fete, nekaj listov solate ali špinače, 1 sveža ali okisana kumara, šopek drobnjaka ali mlada ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...