Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Ano Roš na mestu najboljše kuharske mojstrice nasledila Clare Smyth Slovenci smo se lani veselili, saj je bila za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu tudi uradno okronana Ana Roš. Po dobrem letu vladavine jo je zdaj na prestolu nasledila Clare Smyth.
Po ljubljanskih znamenitostih znova s turističnim vlakcem, Urban je tokrat "Nemec" Po središču Ljubljane je spet začel voziti električni turistični vlakec. Potem ko je marca lani zgorel vlakec domače proizvodnje Urban, so se v LPP-ju odločili za nakup novega.
Zaradi prepovedi kolesarjenja s tožbo nad mestne oblasti v Pragi Medtem ko se številne evropske prestolnice trudijo, da bi v središču mesta na kolo spravile čim več prebivalcev, je Pražane povsem razburila načrtovana prepoved kolesarjev v določenih predelih.
Opus one - slovenski prvenec enega najslavnejših vin na svetu Prisegate na bordojce ali kalifornijce? Zakaj ne na najbolje, kar ponujata oba svetova oz.
Prepovedano jabolko: Potnico oglobili zaradi neprijavljenega sadeža Si lahko predstavljate, da bi vas oglobili, ker ste se na letalo vkrcali z jabolkom v ročni prtljagi?
Spremembe na vidiku: Adria Airways želi povečati floto letal Flota letalskega prevoznika Adrie Airways je po besedah prvega moža Holgerja Kowarsca premajhna in se mora povečati, če želi prevoznik razširiti ponudbo.
Otok, nov uplinjač, zelena lestev in vietnamske karaoke Spet pri mehaniku. V Olginem 150-kubičnem agregatu je nekaj precej šklopotalo in zdelo se mi je, da bi to bilo dobro popraviti v Hanoju, kjer imajo nadomestne dele za vse vrste motorjev.
Evro-arabska ženska odprava, v kateri je tudi Slovenka, dosegla severni pol Na severni pol je na dan Zemlje prišla 12-članska ženska evro-arabska odprava, v kateri je tudi slovenska novinarka Nataša Briški.
"Pomembno je, da tudi na Ptuj pripeljemo vinarje iz vse Slovenije" Več kot 100 vrst sauvignona, vonjave gurmanske kuhinje in za nameček še "rdeči potomec" sauvignona in cabernet franca – cabernet sauvignon.
Gradnja koče na Korošici – evro dražja članarina za planince Na Planinski zvezi Slovenije so ob izvolitvi novega predsednika potrdili tudi program za prihodnja štiri leta in ob tem predstavili projekt postavitve nove planinske koče na Korošici.
Tudi piranska občina zvišuje turistično takso Piranski občinski svet je v prvi obravnavi sprejel povišanje turistične takse na dva evra in uvedbo promocijske takse 0,5 evra.
V newyorškem Centralnem parku vse manj prostora za avtomobile Newyorški župan je sporočil, da bodo oblasti junija za avtomobilski promet zaprle tudi del Centralnega parka, kjer je vožnja v jutranjih urah trenutno dovoljena.
Na Maldivih turistom kmalu na voljo prvi podvodni hotel Prestižno letovišče na Maldivih se je potovalnega razkošja lotilo na popolnoma nov način - gradijo namreč dvonadstropni hotel, del katerega bo segal pet metrov pod vodo Indijskega oceana.
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
Pester konec tedna: od vinskih, pivskih do čokoladnih festivalov Sončen konec tedna lahko izkoristite tudi za obisk enega od številnih festivalov - pestra bo zlasti sobota.
S slovenskih letališč največ potnikov v Veliko Britanijo in Nemčijo Z ljubljanskega, mariborskega in portoroškega letališča je lani potovalo 1,69 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov več kot leta 2016.
Slovenski preboj na 52. Vinitalyju - izjemno zanimanje za rebulo Verona je bila te dni svetovna vinska prestolnica, dežela Veneto pa vinski popek sveta.
V Ženevi hotelska soba v povprečju stane kar 242,90 evra Pripravite denar - veliko denarja, če želite ali morate prespati v Ženevi. V tem švicarskem mestu je povprečna cena hotelske prenočitve namreč najvišja v Evropi, kar 242,90 evra.
Boracay: Policija nad turiste v tropskem raju, ki se je spremenil v "greznico" Filipinske oblasti so na Boracay odposlale na stotine specialcev, da bi s tega dopustniškega otoka pregnali še zadnje turiste in zajezili morebitne proteste zaradi zaprtja priljubljenega otoka.
Savudrijski svetilnik praznuje 200 let Savudrijski svetilnik, najstarejši še delujoči svetilnik na vzhodni obali Jadranskega morja, praznuje 200-letnico svojega delovanja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo