Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Gradnja istrskega topa v Monfortu v Portorožu odprta za javnost V Pomorskem muzeju upajo, da bodo obalo v prihodnje krasila številna tradicionalna plovila, ki bi obogatila turistično ponudbo.
Slovenski potniški promet opaža rast števila potnikov Slovenski potniški promet ima letos rast števila potnikov – na ljubljanskem letališču so maja našteli 167.700 potnikov, kar je 21.500 več kot maja lani.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
Sloni, žirafe, levi, nosorogi ... V rezervatih Maasai Mara in Nakuru Iz vode na mirni reki sta naenkrat skočili dve ogromni živali, odprli velika gobca s čekanoma in se začeli boriti! Voda je pljuskala vsepovsod! Povodni konj lahko tehta tudi dve toni, celo več.
Veljati je začela omejitev: Francozi imajo dovolj navala na Mont Blanc 4810 metrov visok očak je med alpinisti izredno priljubljen, med tistimi, ki si želijo osvojiti najvišji evropski vrh pa je tudi vedno več neustrezno opremljenih in neizkušenih pustolovcev.
Kampi v slovenski Istri dobro obiskani, avgusta pričakujejo še več gostov Kampi v slovenski Istri so precej odvisni od vremena, a čeprav letošnje poletje ne izstopa ravno po lepem vremenu, so za zdaj dobro obiskani.
Okrepitev iz Slovenije - z vlakom v Zagreb navijat za "ognjene" Za hrvaško nogometno reprezentanco bodo na nedeljski finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva proti Franciji navijali tudi številni Slovenci.
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
Impresivna kolesarska steza okoli Gardskega jezera Ob turistično obleganem Gardskem jezeru na severu Italije nastaja kolesarska steza, ki bo po ocenah mnogih najbolj spektakularna v Evropi.
Benetke bodo otežile obisk turistom, ki se ne znajo lepo vesti Italijansko mesto še dodatno zaostruje pravila za turiste, ki se v Benetkah ne znajo vesti. Tiste z najslabšim vedenjem lahko doleti tudi to, da jim oblasti nikoli več ne bodo dovolile vstopa.
V Bohinju zadovoljni z odzivi na novo parkirno ureditev Nov prometni in parkirni režim v Bohinju se je v prvih nekaj tednih že pokazal za učinkovitega.
Po 118 letih se pariški metro poslavlja od tradicionalnih vozovnic V takšnem formatu so v uporabi vse od leta 1900, ko je bil odprt pariški metro, toda znane vozovnice za pariško podzemno železnico bodo kmalu stvar preteklosti.
Prostor in pol: Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
Luksuzno mehiško letovišče s popustom za starše samohranilce Starši samohranilci so postali osrednja skrb mehiškega letovišča Velas, pod katero spadajo luksuzni hoteli, saj so jim vse do 22. decembra pripravili posebni 25-odstotni popust za nastanitve v sobah ...
Bela krajina zdaj še prijaznejša do kolesarjev V Beli krajini je letošnja turistična ponudba bogatejša za izposojo električnih koles ob reki Kolpi, za kolesarje pa je pomembna pridobitev tudi asfalt na še zadnjem trikilometrskem odseku državne ...
Gorenjska plaža v pričakovanju jubilejnega stotisočega kopalca Tržiška Gorenjska plaža vstopa v svojo peto sezono. V sodobno opremljenem bazenskem in kulturnem kompleksu pričakujejo, da bodo letos dočakali stotisoči vstop od začetka obratovanja.
Med Afričani, ki se še niso otresli bele preteklosti Z nočnim avtobusom sem se vrnil v Kampalo. Tokrat ni nič pihalo skozi okna, a je bilo v vsaki vrsti pet sedežev in tako vse skupaj daleč od udobja.
Ruska zanimivost: Stalinov tajni bunker - največji in najgloblji na svetu Skrivni bunker Josipa Stalina je postal nepričakovano shajališče za na tisoče nogometnih navijačev, ki so se med svetovnim prvenstvom zgrnili v rusko mesto Samara.
Noži nabrušeni - pariški chefi v boju za restavracijo na Eifflovem stolpu Največji pariški kuharski mojstri so v teh mesecih bili srdit troboj za Jules Verne, znamenito restavracijo v drugem nadstropju Eifflovega stolpa, ki jo od leta 2007 vodi zvezdniški chef Alain ...
Do septembra tudi javni prevoz do Tolminskih korit in Javorce Poleg avtobusov čez Vršič in Predel na Bovškem ter hop on hop off avtobusa na Kobariškem, ki so ga letos na italijanski strani nadgradili s prevozom Benečija gor in dol, je minuli konec tedna začel ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo