Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Slovo "papeža" francoske gastronomije V 92 letu starosti je umrl sloviti francoski kuharski mojster, ki je veljal za utemeljitelja sodobne francoske kuhinje, Paul Bocuse.
V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
Foto: Idilična vas iglujev sredi švicarskih gora Skrito v zavetju švicarskih Alp se v mestu Zermatt razprostira naselje, kjer ne boste videli hiš, ampak igluje. Va vas je namreč zgrajena zgolj iz ledu in snega.
Bi si opremo izposodili kar na smučišču? Priporočljivo za smuči, manj za čevlje. Če vas nakup smučarske opreme ne zanima in bi si jo radi zgolj izposodili, je to najlažje storiti kar na smučišču.
Samo na Grenlandiji: Plaža, na kateri lahko smučate Ko plujete po kristalno modrem morju ob zahodni obali Grenlandije, se pred vami naslika zelen otok, obdan z belimi ledenimi gorami. Dobrodošli na otoku Disko.
Kaj plaže in kitovci, na Filipine vabijo tudi kresničke in druga čudesa Pojdimo nekam na toplo za novo leto, je sredi jeseni padla odločitev. Po nekaj cincanja in nepredvidenih okoliščinah se je destinacija iz Srednje Amerike spremenila v Filipine. Kaj?
Video: Idilična Slovenija osrednja "zvezda" južnokorejske limonade Ena osrednjih "zvezdnic" najnovejše južnokorejske limonade z naslovom Črni vitez, je ob glavnih igralcih tudi država - in to kar Slovenija, ki se v nadaljevanki predstavlja s svojimi ...
Direktorica, ki je poleti pastirica "Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
Jeziki, mostovi med ljudmi Španščina ni tako lahek jezik, kot se mi je zdelo: če smo mi v lingvističnem smislu ponosni na to svojo slavno slovensko dvojino in sklanjatve, španščina, ki sklanjatev nima, vso svojo kompleksnost ...
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
Kuharska mojstrica veganom podtikala neveganske izdelke? Angleška kuharska mojstrica Laura Goodman je dala odpoved kot vodja kuhinje v restavraciji Carlini v Shropshiru, potem ko je prišlo na dan, da je veganom kuhala - nevegansko.
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
Slovenija želi "v svoj raj" privabiti na tisoče Avstrijcev Na Dunaju je največji turistični sejem v Avstriji, ki ga vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.
Na krov Ryanaira zastonj le še z ročno torbico Irska nizkocenovna letalska družba Ryanair bo ročno prtljago, ki jo bodo lahko potniki vzeli na krov brezplačno, omejila na en majhen kos.
Gault&Millau v Sloveniji: "Brez promocije kulinarike boste izgubili boj za turiste" V svetu kulinaričnih vodičev je Gault&Millaujev poleg Michelinovega največja referenca - gre za institucijo med vodiči s polstoletno tradicijo, ki se ponaša s popolno anonimnostjo ocenjevalcev ...
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju." Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
Foto: Paragvajci občudujejo orjaške vodne lilije Paragvajci so osupli nad lepoto, ki so ji priča v laguni v bližini prestolnice Asunción, saj so se ponovno pojavile orjaške vodne lilije, za katere so mislili, da so že izumrle.
Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati Donald Trump, ki je svojega predhodnika Baracka Obamo obtoževal, da namenja preveč časa golfu, je preživel več kot tretjino svojega predsednikovanja v dopustniških rezidencah.
Iz Maribora kmalu nad oblaki do Münchna in Antwerpna Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines bo z 12. februarjem vzpostavila letalsko povezavo Maribora z Münchnom in Antwerpnom.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo