Rue de la Croix-d'Or, ena izmed glavnih ulic Ženeve. Foto:
Rue de la Croix-d'Or, ena izmed glavnih ulic Ženeve. Foto:
Pogled na pročelje s pisanimi polknicami.
V Švici se temperature spustijo globoko pod ničlo.
Ob Ženevskem jezeru lahko uživate ob pogledu na krasne labode.

Ni veliko svetovnih mest, ki se lahko pohvalijo z vsem tem. Imajo pogled na vrhove Alp, čisto naravo in neoporečno vodo. Ponudbe hotelov so odlične, od razkošnih, za katere je treba odšteti več, do tistih, ki si jih lahko privoščijo turisti z manjšimi finančnimi zmogljivostmi. Na splošno pa so cene še vedno precej visoke.

Dobre prometne povezave
Geografska lega Švice omogoča dobre letalske povezave s skoraj vsem svetom. Za njimi pa nič ne zaostajajo tudi druge prometne povezave znotraj države. Za ljubitelje snežnih strmin je le tri ure oddaljen smučarski center Chamonix. Ponašajo pa se tudi s 4810 metrov visokim Mont Blancom.

Katedrala sv. Petra
Katedrala sv. Petra je bila zgrajena med letoma 1160 in 1232. Sprva je bila zgrajena v romanskem slogu, dodatno pa so bili zgrajeni oboki v gotskem slogu. S preporodom antične kulture v 18. stoletju je dobila še pridih grško-rimskega sloga (stebre in kupolo). Od reformacije služi protestantom. Mogočna pa je tudi notranjost – panoramski pogled s kupole, do katerega vodi 157 spiralnih stopnic, vsak mesec v letu pa tudi zvonovi zadonijo drugačen "napev".

Trg Bourg-de-Four
Najstarejši trg v Ženevi je v središču starega mesta. Graciozno fontano iz 18. stoletja pa obkrožajo antikvariati ter številni barčki.

Mednarodni muzej reformacije
Blizu katedrale sv. Petra je muzej reformacije, ki ponuje štrevilne podobe iz časa 16. stoletja. Reformacija je prikazana od njenih začetkov pa do danes, in sicer to obdobje predstavlja kot kulturni in družbeni pojav. Muzej je odprt za vse ljudi, ne glede na njihovo veroizpoved.

Trg Neuve
Trg Neuve je umetniški center Ženeve, ki ima v središču konjenika generala Anrija Difura (1787-1875), inženirja in profesorja, avtorja planinskih kažipotov po švicarskih gorah ter glavnega poveljnika zvezne armade.

Center mesta
Ženeva je raj za nakupovanje, s številnimi butiki z nepredstavljivo ponudbo artiklov z vsega sveta. Pozabiti ne smemo niti na švicarsko posebnost – unikatne ure, ki jih lahko kupite pri zlatarjih. Še preden se odpravite domov, pa morate poskusiti slavno švicarsko čokolado, prijatelje pa lahko razveselite s praktičnim švicarskim nožem.

Obrežje Ženevskega jezera
Najbolj znana ženevska značilnost pa je obrežje njihovega jezera s 137 metrov visokim slapom. Ob jezeru so čudoviti nasadi rastlinja ter mogočne vile. Na obali pa lahko opazujete tudi številne vrste ptic.