Za sobo bo potrebno odšteti tudi do 355 ameriških dolarjev. Na noč! Foto: Reuters
Za sobo bo potrebno odšteti tudi do 355 ameriških dolarjev. Na noč! Foto: Reuters
Hotel Axel
Posebno mikaven je bazen na strehi, ki ima stekleno dno. Foto: Reuters

Argentinska prestolnica postaja ob brazilskem Rio de Janeiru južnoameriška gejevska prestolnica, zato je odločitev španskega podjetja Axel za veliko naložbo razumljiva.

Španci so namreč že leta 2003 v domači Barceloni odprli prvi gejevski hotel na svetu s petimi zvezdicami, ki ima 66 sob. V Buenos Airesu se hotel Axel nahaja v bližini zgodovinske četrti San Telmo.

"Kot pri vseh drugih poslih naše poteze vodi zaslužek, poleg tega pa želimo pristaviti svoj del k priznavanju istospolnih parov v družbi," je dejal glavni menedžer podjetja Nacho Rodriguez. "Naš namen je bil zgraditi odprt in prostoren hotel, saj je mnogo hotelov in drugih prostorov, ki so namenjeni gejem, zaprtih ali obrnjenih stran od ulice. Hotel Axel je pravo nasprotje, saj nam ni jasno, zakaj bi se morali homoseksualni gostje skrivati pred družbo."

"Prosim, moti!"
Vsi gostje, ki so bodo privoščili osvežujoče kopanje v enem izmed dveh bazenov, ki jih ponuja hotel, bodo nedvomno zelo na očeh. Eden izmed hotelov ima namreč stekleno dno, ki je hkrati strop prostornega in zanimivega preddverja. Zabavna je tudi še ena poteza hotelirjev: vsak obiskovalec bo lahko izbiral med vsakdanjim napisom na vratih "Ne moti!" in mamljivim napisom "Prosim, moti.".

Tudi heteroseksualci zaželeni
Kljub orientiranosti k homoseksulnim gostom pa Rodriguez poudarja, da je hotel z 48 sobami hkrati prijazen tudi do vseh heteroseksualcev. V hotelu v Barceloni je kar četrtino gostov heteroseksualcev in podoben odstotek pričakujejo tudi v Buenos Airesu.

T. G.