Z malce sreče boste dobili sobo v višjih nadstropjih stavbe. Foto: MMC RTV SLO/A. K.
Z malce sreče boste dobili sobo v višjih nadstropjih stavbe. Foto: MMC RTV SLO/A. K.
Bulfinch
Od tam se namreč odpira lep pogled na središče Bostona. Foto: MMC RTV SLO/A. K.

"Bulfinch združuje bostonsko zgodovino in tradicijo z inovativnim oblikovanjem in tako poskrbi za nenavadno, prefinjeno in drugačno bivanje," so zapisali na spletni strani hotela. Po meri opremljene sobe in izvirne umetnine v kombinaciji z marmornato opremo kopalnic in velikimi okni, ki gledajo na poslovno središče Bostona, so še posebej ponoči, ko pade mrak in se prižgejo luči, posebno doživetje.

Dobro izhodišče za sprehod po Bostonu
Če vam uspe rezervirati sobo v času posebne ponudbe, kot je nam, sicer še precej bolj "do denarnice prijaznih" hotelov vajenih popotnikov, si lahko po dokaj ugodni ceni v primerjavi s hoteli podobnega cenovnega razreda privoščite zanimivo in malce razkošnejše (a še zdaleč ne luksuzno) prenočišče, predvsem pa hotel stoji na odlični lokaciji, od koder se lahko v nekaj minutah sprehodite do bostonskih znamenitosti, kot so pokrita tržnica Faneuil Hall, soseska Little Italy, obrežje in vladno središče ... Tako boste nekaj prihranili vsaj pri javnem prevozu.

Sobe v Bulfinchu so osnovno, a okusno opremljene in - seveda, v ZDA drugače ne gre - klimatizirane. Kot pomanjkljivost bi morda lahko izpostavili odsotnost parkirnih mest, pogosto nepogrešljivih za tiste, ki se podajo na pot po ZDA (možnost parkiranja sicer obstaja v bližnji parkirni hiši, a vas lahko kaj hitro stane skoraj toliko kot samo bivanje v hotelu), in to, da v ceno ni vključen zajtrk, sicer ustaljen del ponudbe konkurenčnih prenočišč.
Da ne bo pomote: Bulfinch nikakor ni "sponzoriral" našega obiska, a se nam je zdel vreden predstavitve na naših straneh.

Nekaj podob arhitekturno zanimivega hotela si oglejte v fotogaleriji.