Vhod v vilo. Foto: Reuters
Vhod v vilo. Foto: Reuters
Posest je bila zgrajena v sredozemskem slogu. Foto: Reuters

Vila Casa Casuarina, zgrajena v sredozemskem slogu iz 30. let prejšnjega stoletja, ima deset spalnic (kjer sta svoj čas med drugim prespali tudi princesa Diana in Madonna), 11 kopalnic in bazen s 24-karatno zlato dekoracijo.

Posest na priljubljenem bulvarju Ocean Drive v miamijskem "peskovniku bogatih in slavnih" South Beachu je za 41,5 milijona dolarjev kupila družba VM South Beach LLC, potem, ko je šla graščina v torek na javno dražbo po izklicni ceni 25 milijonov dolarjev.
Dražba je stekla v okviru bankrotnih postopkov dozdajšnjega lastnika vile, telekomunikacijskega mogotca Petra Loftina, je pa končna prodajna cena precej manj, kot ko je šla vila junija prvič na prodaj - takrat za 125 milijonov dolarjev.

Trump poražen
VM South Beach LLC je na koncu ponudil več tudi od nepremičninskega mogotca Donalda Trumpa, sta se pa za vilo baje zanimala tudi David Beckham in raper Drake. Družba, povezana s premožno newyorško družino Nakash, sicer že ima v delni lasti hotel tik ob nekdanjem Versacejevem domu.

Predstavnik družine Nakash Joe Nakash je povedal, da bo v graščini vse ostalo, kot je. "Radi bi, da bi jo javnost lahko uporabljala, zato jo bomo odprli kot hotel, ki bo združen z Victorjem (sosednji hotel, op. a.). Ime Versace bomo uporabili šele potem, ko dobimo za to dovoljenje družine."

Takrat 50-letnega Versaceja je pred vilo leta 1997 ubil serijski morilec Andrew Cunanan. Posest je družina pozneje prodala Loftinu, ki jo je sprva preuredil v zasebni klub, nato pa v butični hotel kratkega roka trajanja.