Hotelska restavracija se ponaša z vrhunsko kulinariko. Foto: Bermondsey Square Hotel
Hotelska restavracija se ponaša z vrhunsko kulinariko. Foto: Bermondsey Square Hotel
Hotel je bil leta 2010 izglasovan za najbolj trendovski britanski hotel na spletni strani TripAdvisor. Foto: Bermondsey Square Hotel
S hotelske terase se gostom ponuja enkraten razgled na londonsko veduto. Foto: Bermondsey Square Hotel

Pri tem naj prepoved ne bi veljala zgolj za alkoholne pijače, ampak tudi za vse jedi, pripravljene z alkoholom. Z jedilnika so tako med drugim črtali tudi v pivskem testu ocvrte ribe, puding s "pijanimi češnjami" in hruškovo pito z rumovim sladoledom, poroča Daily Mail, ki se pri tem sklicuje na izjave hotelskega osebja.

Da hotelski bar ne streže več alkohola, je za časnik potrdila tudi neka redna stranka hotela, v katerem stane prenočitev 220 funtov (275 evrov): "Ko sem stopil do upravnika, da bi vprašal, zakaj ni alkohola, mi je dejal, da je novi lastnik želel hotel s šeriatsko uredbo. Po šeriatskem pravu pa ne smeš služiti s prodajo alkohola."

Omenjeni gost je dejal, da v prihodnje ne bo več stanoval v Bermondsey Squaru: "Previdni morajo biti. Že tako prav velikega prometa ni, in to bi lahko zanje pomenilo zadnji žebelj v krsto."

Identiteta lastnika neznana
Po navedbah osebja so morali natakarji gostom sporočiti, da več jedi z menija ni več na voljo - med drugim slanina in klobasice, sendvič s potrebuševino in svinjska krača. Kuharji so zdaj svinjske klobase zamenjali s piščančjimi in govejimi različicami, namesto priljubljene krače zdaj strežejo zajčkovo terino, namesto piva pa zdaj ponujajo brezalkoholno pivo.

Na spletni strani sicer sprememb še niso vnesli, tako, da se jedilnik še vedno ponaša z bogato ponudbo slanine, krvavic in sprejemov s šampanjcem ter vabi "žurerje, gurmane in modno ozaveščene". So pa dodali opozorilo: "V GB Grill & Baru ne strežemo več alkoholnih pijač - prosimo vas, da si ogledate našo bogato ponudbo brezalkoholnih pijač!"

Identitete novega lastnika ne ve nihče, razen da gre za poslovneža z Bližnjega vzhoda. Mnoge je nova politika močno presenetila, saj hotel nima omembe vrednega števila muslimanskih gostov, hrana, ki jo strežejo, pa ni halal.

Bermondsey Square, ki je bil leta 2010 izglasovan za najbolj trendovski hotel na Otoku in kjer je svoj šov snemal tudi Gordon Ramsay, naj bi bil prvi britanski hotel, ki je uvedel strogo muslimansko zakonodajo, osebje pa pet dni po spremembi režima poroča o številnih odpovedih rezervacij.