V takšnih podzemnih hiškah so živeli mali hobiti iz filma Gospodar prstanov. Zdaj lahko v njih prespi vsak obiskovalec Woodlyn parka. Foto:
V takšnih podzemnih hiškah so živeli mali hobiti iz filma Gospodar prstanov. Zdaj lahko v njih prespi vsak obiskovalec Woodlyn parka. Foto:
Letalo predelano v motel je vsekakor zanimiva zamisel.

Na izbiro imate vagon vlaka, letalo in hobitsko podzemno hiško.

V parku lahko bolje spoznate novozelandsko kulturo in uživate v različnih adrenalinskih dogodivščinah, kot je vožnja s hitrimi čolni. Če niste navdušeni nad nevarnimi športi, lahko obiščete bližnje jame Waitomo, katerih posebnost so kresničke oziroma svetleči črvi.

Dom hobitov
Po napornem dnevu, polnem dogodivščin, imajo obiskovalci na izbiro kar tri nenavadne prenočitve. Ravno hobitovo domovanje z okroglimi okni, najnovejša domislica lastnikov, je zagotovo prenočišče za vsakega pravega oboževalca filma oziroma knjige Gospodar prstanov. Na voljo sta dve enoti, ki lahko sprejmeta do deset ljudi, vsaka pa ima svojo kuhinjo. Vendar se vam ni treba bati, da bi bilo prenočišče premajhno, saj je prirejeno za ljudi in ne za majhne hobite.

Vagon ali letalo?
Če sobe iz fantazijskega sveta niso za vas, lahko prespite v vagonu vlaka iz leta 1950, imenovanem The Waitomo Express, ali pa tovornem letalu Bristol prav tako iz leta 1950, ki so ju tudi predelali v motel. Lastniki zagotavljajo, da takšnih prenočišč ne boste našli nikjer drugje na svetu.

T. V.