Pod vodo v Red Sea Baru v Izraelu. Foto: Lonely Planet
Pod vodo v Red Sea Baru v Izraelu. Foto: Lonely Planet
Vesoljski Giger Bar. Foto: Lonely Planet
Med hobiti na Filipinih. Foto: Lonely Planet
Astronavtski Nasa v Bangalorju.

1. Giger Bar, Chur & Château St Germain, Švica: Morda ne poznate imena, a če ste gledali Aliena, boste prav gotovo prepoznali stvaritve švicarskega striparja HR Gigerja.
Okras teh barov je temen in moreč - zdi se, kot da ste v grobnici, kjer so pogubljeni vesoljski popotniki iz Aliena prvič srečali svojega demonskega sovražnika. Sedeži pa vzbujajo srhljiv občutek, da sedite v naročju sluzaste pošasti.
2. Red Sea Star, Eilat, Izrael: Za Red Sea Star (Zvezda Rdečega morja) se zdi kot Strombergov podvodni brlog v Bondovem Vohunu, ki me je ljubil - kar niti ni presenetljivo, glede na to, da leži pet metrov pod Rdečim morjem.
Notranjost tega bara - restavracije je s svojimi ribjimi fantazijskimi motivi videti kot dnevna soba morske deklice - tu so stoli v obliki meduz, luči v obliki morskih zvezd in ogromna okna, skozi katera radovedne (ali morda nevarne) ribe in druga morska bitja motrijo stranke, ki se lotevajo svojih krožnikov morske hrane.
3. Depeche Mode Baar, Talin, Estonija: Ta temačni kotiček Estonije je napolnjen s suhljatimi in v črno odetimi "hard core" oboževalci skupine Depeche Mode, ki srkajo koktejle Master & Servant ali Personal Jesus, medtem ko poslušajo hladno melanholijo slovite skupine.
Stene so polne avtografiranih fotografij, plakatov in spominkov Depeche Mode, na zaslonih pa se brez prekinitve vrtijo videospoti skupine. Nekaterim bi se bar verjetno zdel kot depresiven pekel, za druge sladka nebesa.
4. Albatross, Tokio, Japonska: Tokijski majceni Albatross najdemo v z bari prepredenem okrožju Šomben Jokočo (v prostem prevodu Scalna ulica, saj imajo vsi bari ista stranišča). V trinadstropni Albatross bi težko strpali več kot 10 ljudi, v enem nadstropju je tudi umetniška galerija, prostor pa je tako utesnjen, da je v zgornjih tleh luknja, skozi katero vam osebje podaja vaše pijače.
Če se ne zadušite, se ne 'butate' (prevečkrat) z glavo v strop in če pazite, kako hodite (ljudje so v preteklosti že padali skozi luknjo za pijačo), se boste počutili odlično.
5. Hobbit House, Manila, Filipini: Ta tolkiensko navdahnjen lokal se ponaša kot "edini bar na svetu, katerega lastniki in osebje so hobiti" (dejansko gre za ekipo pritlikavcev). Dekor je očarljiv in rustikalen, z lesenim opažem in etnonotranjo opremo, a visoki obiskovalci se bodo morali močno pripogniti, da bodo šli skozi vrata. Hobbit House slovi po kakovostni glasbi v živo vsak večer.
6. Nasa, Bangalore, Indija: Osebja bara vam postreže v vesoljskih skafandrih; dekor je v slogu vesoljskih ladij; povsod visijo vesoljsko navdahnjeni izveski ('Fuel Tank' oz. 'Rezervoar za gorivo' nad barom, 'Humanoid Disposal' ali 'Človeški odpadki' za stranišča), prostor osvetljujejo laserski šovi, na mize so pritrjena raketna krila, po stenah pa visijo podobe Zemlje, kot jo vidimo iz vesolja.
7. Regatta Hotel, Brisbane, Avstralija: Moška stranišča v tem avstralskem baru oglašujejo kot "sekret z razgledom". Zadnja stena pisoarja je namreč ogromno enostransko ogledalo. A, sprostite se, vi pivce v baru lahko vidite, oni vas med opravljanjem potrebe ne.