Po zgledu urejenih peskokopov v Avstriji v gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center. Foto: TV Slovenija
Po zgledu urejenih peskokopov v Avstriji v gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center. Foto: TV Slovenija

Gramoznica Pleterje z urejanjem v javno zasebnem partnerstvu postaja prava kopalna destinacija z veliko možnosti rekreacije. "Uporabno dovoljenje za prostor kot takšen imamo, tako da je plažo in vse vodne športe, ki so tu na voljo, mogoče uporabljati," je povedal župan občine Kidričevo Anton Leskovar.

Čakajo sicer še uporabno dovoljenje za objekte, opremo vlečnice za deskanje na vodi ter status kopalnih voda. "Kamp ima uporabno dovoljenje, tudi avtodomovi so že prišli in prenočili tukaj," je pojasnil Leskovar.

Športno rekreacijski center Green Lake bo sicer v popolnosti zaživel do naslednje kopalne sezone. A že zdaj obiskovalcev ne manjka. Te pritegnejo različne stvari. "Mir in voda. Voda je enkratna," je za TV Slovenija povedal eden izmed kopalcev, tudi drugi prisega na vodo: "Urejeno in čisto, ker glede na to, da so tla prodnata, je voda pravzaprav neoporečna."

Kot je povedal župan, bodo ponudbo obogatili že ta konec tedna: "Na ta prostor smo povabili dodatne gostince, prav tako verjamemo, da bo naslednji vikend že mogoča izposoja supov in kanujev."

Na Kidričevem sicer pospešeno razvijajo športni turizem, gradijo kolesarske poti. S sosednjimi občinami pa razvijajo tudi turistično destinacijo Visit Ravno polje.

Kidričevo dobiva svoje morje