Kulinarika
slice
Mirazur: Na Azurni obali v 4. najboljši restavraciji sveta
Male mojstrovine argentinskega chefa Maura Colagreca, 5. oktober 2017 ob 06:22 Na pozidani, uniformirani Azurni obali, kjer se odseki plaž z brezdušnimi hoteli in marinami za bogataše izmenjujejo z bolj divjimi pečinami z bujno vegetacijo, je Menton s svojimi starimi pisanimi ...
19
Rezidenca: Ko se pomerita najbolj nadarjena mlada kuharja pri nas
6
30. september 2017 ob 14:23 Ljubljanska restavracija Atelje (nekdanji Smrekarjev hram) je začela serijo gostovanj priznanih domačih kuharskih mojstrov.
Jesenski Teden restavracij - vrhunski meniji po ljudskih cenah
27
29. september 2017 ob 07:01 Spet je pred vrati Teden restavracij, tokrat v svoji jesenski izdaji. Med 13. in 22. oktobrom bodo najboljši slovenski kuharski mojstri ponujali menije po enotni ceni 17 evrov.
Maribor bodo zasedli najboljši mikropivovarji
26
28. september 2017 ob 10:14 V petek in soboto bo v Mariboru četrti tradicionalni festival mikropivovarstva Makro Beer Fest, ki ga organizatorji napovedujejo kot "velik festival malih pivovarn".
Kuharski velemojster, ki hoče, da mu odvzamejo tri Michelinove zvezdice
9
27. september 2017 ob 20:05 Za večino kuharskih mojstrov je Michelinova zvezdica odličje, za katerega si prizadevajo vso svojo kuharsko kariero. Tri zvezdice so kuharski Olimp.
Kam ta konec tedna? Nad Ljubljano, na Obalo in v Gorico na kulinarične dobrote Če še nimate načrtov, kje preživeti konec tedna, nekaj kulinarično obarvanih predlogov - v Ljubljano se vrača svetovna uspešnica Dinner in the Sky, Obala bo s Sladko Istro spet v znamenju sladic, v ...
1
Briška klet Movia znova med najboljšimi na svetu Ena najvplivnejših vinskih revij na svetu, ameriški Wine & Spirits Magazine, je briško vinsko klet Movia znova uvrstila med sto najboljših vinskih kleti na svetu.
6
V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
22
Kitajska prepovedala uvoz "smrdljivih" evropskih sirov Kitajski obmejni organi so prepovedali uvoz cele vrste mehkih, plesnivih sirov iz Evrope, ker naj bi plesen vsebovala preveč bakterij, ki niso bile uradno odobrene.
16
Istra dobila svoj Michelinov vodnik - kljub očitkom o vse nižji ravni restavracij Istra je kot prva pokrajina v naši regiji dobila svoj lastni tiskani Michelinov vodič po najboljših restavracijah.
14
Kam ta konec tedna? Na kraft pivo v Ljubljano, na vrhunsko kulinariko v Prekmurje Kljub slabi vremenski napovedi je pred nami z dogodki bogat konec tedna, ki bo minil predvsem v znamenju kraft piva in lokalne kulinarike.
14
Vsi odtenki rebule ali kako se tujcem trži vino Počasi se ponavljamo, a treba je priznati, da so Brici resnično mojstri v samopromociji, kar so spet dokazali z dogodkom, ki je v Vipolže pritegnil nekatera največja imena med vinskimi poznavalci.
33
V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13
MMC-jeva preizkuševalnica burgerjev: od Tabayeve ekstaze do Hoodovega steak sendviča Najprej je treba povedati – odmeriti del zaslužka v dobrodelne namene je vedno pozitivno, zato si peterica ljubljanskih ponudnikov burgerjev zasluži pohvalo že zaradi sodelovanja v aktualni ...
66
Slasten ugriz za dober namen: Dobrodelni burgerji Pet ljubljanskih ponudnikov burgerjev in nevladne organizacije pripravljajo prav posebno akcijo - med 28. avgustom in 10. septembrom bodo prodajali posebej za ta namen pripravljene burgerje, kupci ...
24

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo