Kulinarika
slice
Kuharska mojstrica veganom podtikala neveganske izdelke?
Laura Goodman je po aferi odstopila, 14. januar 2018 ob 11:39 Angleška kuharska mojstrica Laura Goodman je dala odpoved kot vodja kuhinje v restavraciji Carlini v Shropshiru, potem ko je prišlo na dan, da je veganom kuhala - nevegansko.
59
Gault&Millau v Sloveniji: "Brez promocije kulinarike boste izgubili boj za turiste"
29
10. januar 2018 ob 07:43 V svetu kulinaričnih vodičev je Gault&Millaujev poleg Michelinovega največja referenca - gre za institucijo med vodiči s polstoletno tradicijo, ki se ponaša s popolno anonimnostjo ocenjevalcev ...
Nove restavracije z letnico 2017 - od najvišje v mestu do novega Figovca
21
3. januar 2018 ob 14:44 Če smo leto 2016 v našem lanskem pregledu označili za "leto novih restavracij", je treba povedati, da leto 2017 ni prav nič zaostajalo.
Naser Gashi: Za silvestrsko sladico predlagam crème brûlée
29
3. januar 2018 ob 09:21 Za silvestrsko sladico predlagam crème brûlée, ker gre za sladico, ki jo je zelo preprosto narediti.
Francoski chef vrnil michelinko, ker si je "ne more privoščiti"
32
29. december 2017 ob 06:42 Priznani francoski kuharski mojster Jérôme Brochot se je odločil, da vrne Michelinovo zvezdico, za katero si nekateri chefi prizadevajo vse življenje. Razlog? Ne more si je privoščiti.
Leto Ane Roš, prve kuharice sveta: 150 poletov v 365 dneh "Veliko gostujočih chefov smo že imeli, ampak ob današnji gostji sem zelo živčen," je Hubert Wallner predstavil Ano Roš na predbožični večerji, ki sta jo zakuhala v njegovi restavraciji Saag Ja ob ...
91
"Gnilo" - Netflixov šokantni dokumentarec o prevarah s hrano Nobena skrivnost ni, da ima industrija hrane temno plat. Pri Netflixu so to temo obdelali s šestimi epizodami dokumentarne serije Rotten (Gnilo), ki po napovedniku sodeč bolj spominja na srhljivko.
73
Gin manija - Britanci letos kupili rekordnih 47 milijonov steklenic Več kot očitno je, da se je gin počasi, a vztrajno letos prebil na čelo alkoholnih pijač.
28
Kraljica išče novega kuharja - a je plača "obupna" Očitno ne potrebujejo samo slovenske restavracije novih moči v kuhinji - tudi britanska kraljica Elizabeta II. išče novega kuharja.
26
Na Ljubno se vrača Michelinova zvezdica Po uspešnem lanskem gostovanju se v hotel Planinka na Ljubno ob Savinji vrača z eno Michelinovo zvezdico ozaljšani belgijski kuharski mojster Erik Lindelauf, ki bo za en dan ob koncu leta prevzel ...
7
Jesti slovensko meso - jesti kakovostno meso? V času najrazličnejših afer z mesom kupci vse bolj posegajo po mesninah slovenskega porekla, v svetu visoke kulinarike pa tako ali tako že nakaj časa velja načelo "od njive do mize", pri čemer mora ...
145
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
29
Maribor ta konec tedna v znamenju butičnega piva Mariborska trgovinica butičnih piv Pivarna po štirih jesenskih izvedbah festivala mikropivovarstva v mestu ob Dravi prvič pripravlja še "vikend kraft piva MariBeer".
8
Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
77
Michelinove zvezdice priletele v Bangkok - tudi za poulično hrano Pri Michelinu so razkrili rdeči vodnik za Bangkok, pri čemer so tako zaželene zvezdice razdelili med 17 restavracij - 14 jih je dobilo eno zvezdico, tri po dve, nobena restavracija pa ni dobila vseh ...
9

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo