Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Kulinarika - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Tedna restavracij se je udeležilo več kot 50 tisoč gostov

Končal se je eden najbolj množičnih Tednov restavracij doslej. V stotih gostilnah je bilo v desetih dneh najbolj okusnega tedna v letu - ki zato traja deset dni - več kot 50 tisoč gostov.

Tunini zrezki s paradižnikom in origanom

Sestavine: 4 rezine sveže tune (skupaj približno 70 dag), mala pločevinka pelatov, 2 stroka česna, žlica kaper, žlička origana, olivno olje, sol, poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Čokoladne jedi, pijače in velika čokoladna slika Ljubljane

Letošnji čokoladni sejem Čokoljana poleg pestre ponudbe čokolade v različnih okusih in oblikah ponuja tudi pester spremljevalni program, v okviru katerega nastaja tudi velika čokoladna slika Ljubljane.

Drožomanija – v Mislinji srečanje ljubiteljev peke z drožmi

"Zdi se nam prav, da ohranjamo tradicijo in da tudi zaščitimo ta tipični koroški kruh," je ob prvem vseslovenskem srečanju ljubiteljev peke z drožmi povedala organizatorka srečanja Anita Šumer. Srečanje bo danes v Mislinji.

Je najbolj nora picerija v resnici doma v Tokiu?

Rangiranje pic in picerij ni ravno hvaležna tema, saj je okusov skoraj toliko kot vrst pic. In najboljšo picerijo umestiti zunaj Italije zveni tako bogokletno, da se bom vzdržala ocene, da je tokijska Savoy najboljša. Je pa zagotovo zelo blizu popolnosti.

15.000.000 kremšnit na Bledu

V blejski kavarni Park so danes postregli 15-milijonto kremno rezino, zato so srečnega gosta, ki jo je naročil, nagradili z dosmrtno zalogo kremšnit.

Polnjena repa na planinskem repniku s pocvrto slanino

Sestavine (za polnjeno repo): 2 okrogli repi z listi, ½ čajne žličke soli, 70 ml kisle smetane, 100 g mladega, slanega kravjega sira, 20 g krušnih drobtin, 20 g masla, ščepec kajenskega popra, čajna ...

Ričet

Sestavine: 20 dag ješprenja, 0,5 kg dimljenih reber, 2 korenčka, 1 čebula, česen, peteršiljeva korenina, lovor, por, 10 dag kolerabe, peteršilj, 20 dag kuhanega fižola z vodo, zelenjavna osnova, ...

Bliža se nov teden restavracij, lov na mize odprt

Okroglih sto restavracij bo sodelovalo na oktobrskem tednu restavracij, na katerem bo svoja vrata znova odprla tudi večina najboljših. Cena menija je tokrat 19 evrov.

Hladna avokadova juha s svežo meto

Sestavine: 2 zrela avokada, 2 dl jogurta, 1 limona (sok), 1 pomaranča (sok), 1 večja kumara, 0,3 dl olja, 1 vejica mete, malo popra in soli. Avokado olupimo, narežemo in zmeljemo v mešalniku.

Crème brûlée z jogurtom

Sestavine: 500 g suhega sadja (slive, jabolka, hruške), 10 g pistacij, 10 g lešnikov, 10 g orehov, 4 žlice medu, 2 dcl grškega jogurta, klinčki v prahu, cimet, karamelni sladkor z vaniljo.

Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pire iz pese

Sestavine: 4 piščančja bedra, 1 jajce, 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja, muškatni orešček,2 stroka česna, olje, sol in poper, 30 dag rdeče pese, 30 dag krompirja, 12 dag masla, 1,5 dcl mleka, ...

Hitri ocvrti zalogajčki z repo

Sestavine za testo: 120 g moke, 120 g čičerkine moke (lahko tudi navadne), 2 dl vode, 1 jajce, malo kurkume, 2 žlici olivnega olja, 2 stroka stisnjenega česna, sol, poper.

Kuhar z marihuano "zgolj preizkušal nove okuse"

Znani sicilijanski kuhar se je zaradi svojih kuharskih eksperimentov znašel v nasprotju z zakonom: policisti so ga namreč aretirali, potem ko so v preiskavi njegovega doma našli marihuano.

Kroketi iz krompirja in jurčkov

Sestavine: 80 dag krompirja, 20 dag jurčkov, 3 drobna jajca, 3 ali 4 žemlje, svež majaron, 2 dag masla, olje za cvrenje, sol, poper.

Hrustljava pita s kislim zeljem

Sestavine: 5 listov vlečenega testa, 700 g kislega zelja, 2 pora, 1 korenček, 1 steblo zelene, lovorov list, oljčno olje, sol, poper, 1 jajce, 3 dl mineralne vode.

Ješprenjka z repo tropinko ali repinka

Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 stroka česna, sveži peteršilj, šetraj, sol, lovorjev list, zrna popra.

Bučni njoki

Sestavine: 50 dag olupljene in očiščene buče (hokaido, muškatna, maslenka), tri žlice drobno naribanega parmezana, ostra moka, muškatni orešček, dve žlici oljčnega olja, nekaj lističev žajblja.

Rižev narastek s hruškami

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Roza rižota

Sestavine: oljčno olje, nasekljana večja rdeča čebula. 3 zdrobljeni stroki česna, timijan, malo rožmarina, lupinica limone, 1,5 skodelice riža, 4 žlice pireja iz pečene rdeče pese, 1,5 dl rdečega vina, sol, poper, 100 g naribanega parmezana, bazilika.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...