Preprost recept za slastno pregreho. Foto: Oddaja Pregreha brez greha
Preprost recept za slastno pregreho. Foto: Oddaja Pregreha brez greha

Maslo in mlečno čokolado počasi in previdno segrevamo toliko časa, da se stopita. Posebej stepemo jajca in rumenjake z nadomestkom sladkorja sukrin. Nato vse sestavine združimo in jih damo v namaščen model. V predtem segreti pečici na 150–160 stopinj Celzija pečemo približno 60 minut.

Tako pripravljen kolač ima zelo dolg rok trajanja (minimalno mesec dni).

Če bomo kolač zaužili takoj, lahko poleg postrežemo še: 200 g kisle smetane, 1 mandarino ali pomarančo v kosih, noževo konico cimeta.

Mandarino ali pomarančo olupimo, grobo narežemo in umešamo v smetano, ki smo ji dodali cimet. S to maso premažemo kolač pred serviranjem.

Recept je za tortni obroč premera 22 cm oz. za osem oseb. Sladica je primerna za občutljive na gluten in diabetike.