Kuharski mojster Jorg Zupan iz restavracije Atelje v Ljubljani, stalnice Tedna restavracij. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Kuharski mojster Jorg Zupan iz restavracije Atelje v Ljubljani, stalnice Tedna restavracij. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Cena menijev v Tednu restavracij bo ostala 19 evrov, izjema pa so tokrat najbolje ocenjene restavracije spletnega portala Vivi, nad katerim bedita Violeta in Uroš Mencinger, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov.

Poseben poudarek oz. rdeča nit bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodeluje večina najboljših slovenskih restavracij in kuharskih mojstrov, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – 10 dni gostom strežejo trihodne menije po široko dostopni ceni.

S tem nagradijo stalne goste in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, za katero ni nujno, da je vedno draga, poudarjajo organizatorji.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor leta 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.