Poskusite ga s koščkom masla, božansko! Foto: Dobro jutro
Poskusite ga s koščkom masla, božansko! Foto: Dobro jutro

Sestavine za nadev: poljubno zelenje (regrat, mlada špinača, čemaž, mlada blitva, rukola, mlada čebulica …), sveža zelišča (šop bazilike, šop peteršilja, sveža meta, drobnjak), 2 žlici limoninega soka, 3 ščepce soli, ščepec popra, 2 ščepca sladke mlete paprike, oljčno olje.

V skledi zmešamo moko in sol. Počasi dolivamo mlačno vodo in vse skupaj zgnetemo v testo.
Na desko usujemo malo moke in dobro pregnetemo testo v kepo. Testo naj počiva vsaj 30 minut.

Medtem drobno nasekljamo vse zelenje in zelišča, dodamo limonin sok, olje in začimbe. Dobro premešamo. Testo razvaljamo v tanek krog.

Nanj stresemo zelenje z zelišči, ostane naj samo dobra 2 cm roba. Previdno povlečemo oba konca kroga nad sredino nadeva in ju po dolžini počasi stisnemo skupaj. Namastimo ponev za žar in na njej na srednjem oknu popečemo kruh z obeh strani. Armenci takemu kruhu pravijo jingalov hats.

Pojejo še vročega. Poskusite ga s koščkom masla, božansko!

Mojca kuha: kruh s pomladnim zelenjem