V restavraciji delajo tako učitelji kot študentje šole. Foto: L’Ecole Hôtelière
V restavraciji delajo tako učitelji kot študentje šole. Foto: L’Ecole Hôtelière

To ni edino priznanje za Berceau des Sens v mednarodnih kulinaričnih vodnikih (v vodniku Gault & Millau je ocenjena s 16/20 točkami), niti ni edina šolska restavracija z visokimi ocenami, je pa prva z Michelinovo zvezdico.

Največje zasluge za uspeh restavracije pripisujejo kuharskemu mojstru Cédricu Bourassinu, ki vodi Berceau od leta 2017, vanjo pa je pripeljal močno ekipo, ki vključuje tudi sommelierskega prvaka Italije Davideja Dargenia.

Osebje Berceauja je sestavljeno tako iz učiteljev kot iz učencev.

"Zvezdica ni bila naš cilj, primarni cilj je šolanje naših učencev. Je pa to vsekakor izjemno priznanje proizvodu, ki ga skušamo nuditi našim gostom," je povedal Bourassin na podelitvi v Lucernu.

V iskanju umamija

Meni restavracije Berceau des Sens navdih išče v francoski kulinariki, saj je Bourassin delal pri znamenitih Anne-Sophie Pic in Michelu Brasu, vse jedi pa težijo k umamiju, kar je vpliv dolgoletnega chefovega dela na Japonskem.

Restavracija nima težav napolniti mize – polni so tako za kosila kot za večerje.

Višja šola L’Ecole Hôtelière velja za eno najboljših na svetu na tem področju.