Po želji lahko h kremi dodamo še: 250 g kremnega sira ali maskarponeja, lupinico 1 limone, 4 žlice pomarančnega likerja, 1 stepeno jajce.

Ohlajene rolice napolnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. Foto: Dobro jutro
Ohlajene rolice napolnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. Foto: Dobro jutro

Strok vanilje prerežemo in postrgamo semena. V mleko damo nastrgana semena in strok ter zavremo. Medtem v skledi z metlico penasto zmešamo rumenjake in sladkor. Dodamo škrobno moko in spet dobro premešamo. Ko mleko skoraj zavre, ga obvezno odstavimo z ognja in odstranimo vaniljev strok.

Zelo počasi z metlico med stalnim energičnim mešanjem vmešavamo rumenjakovo zmes. Postavimo spet na zmeren ogenj in med stalnim mešanjem kuhamo od štiri do pet minut oziroma dokler se krema ne zgosti. Pri tem zelo pazimo, da se krema ne prime dna ali celo zažge. Prenesemo v drugo skledo, pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica, in ohladimo. Po želji lahko dodamo maskarpone, stolčeno sladko smetano, maslo in premešamo z električnim mešalnikom.

Odmrznjeno listnato testo razvaljamo (ali ga pripravimo sami). Narežemo ga na od 1,5 do 2 cm široke trakove (odvisno od premera modelčkov), lahko z modelom za rezanje širokih rezancev. Modelčke premažemo z oljem in nanje navijemo narezane trakove tako, da se robovi prekrivajo kot strešniki. Premažemo s stepenim jajcem in pečemo pri 190 °C do zlato rumene barve.

Pečene rolice snamemo z modelčkov in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene napolnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.