Monologue Gin je na trg prišel letos. Foto: Koželj/Zemono
Monologue Gin je na trg prišel letos. Foto: Koželj/Zemono

Tako priznanje je na tekmovanju Great American Spirit Competition letos prejelo le osem žganih pijač z vsega sveta. Šest preostalih dobitnikov velike (oz. dvojne) zlate medalje prihaja iz ZDA (različna žganja), eden (tekila) pa iz Mehike.

Kavčič je svoj gin, narejen po tradicionalnem postopku, razvijal tri leta, v tem času pa s Fructalovo ekipo zvaril 72 različnih destilatov, dokler ni našel popolne formule.

Gin tonic kot sladica
V svojem ginu je hotel zaobjeti zgodbo in ritem naših krajev od Alp do Jadrana. Hkrati se je z njim hotel pokloniti Sloveniji, "deželi brinja".
Verjetno pa tudi ni naključje, da je ena Kavčičevih podpisnih sladic na degustacijskem meniju v Gostilni pr' Lojzetu zdaj že njegov sloviti "gin tonic".

Gin Monologue je proizveden iz žit višje kakovosti in destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč.

Odlikujejo ga bogate arome sredozemskih rastlin, kot je angelika, citronka, encijan, melisa, rožmarin, sivka in celo oljkini listi, ki so sicer zaradi grenkobe malce delikatni, zato jih tudi ne uporabljajo prav pogosto. So pa z njimi v ginih že eksperimentirali v Toskani (Sabatini Gin, Senensis Gin).