• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Sobota, 21.4.2018 ob 18h

  Satelitske slikePonoči in zjutraj bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12 °C. V nedeljo bo večinoma jasno, čez dan bo na severu države nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Sobota, 21.4.2018 ob 18h

  Ponoči bo v vseh sosednjih pokrajinah jasno vreme. V nedeljo bo večinoma jasno. Popoldne bo v Alpah nastalo nekaj kopaste oblačnosti, možna je kakšna ploha ali nevihta.

  Vremenska slika

  Sobota, 21.4.2018 ob 18h

  Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje topel in suh zrak. V nedeljo Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Ob šibkih jugozahodnih vetrovih nad naše kraje priteka topel in suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Sobota, 21.4.2018 ob 18h

  V ponedeljek bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. V noči na torek bodo nastajale krajevne padavine, prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja. V torek se bo delno razjasnilo, čez dan bo možna še kakšna ploha. V sredo se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije zmerno pooblačilo, drugje bo še vedno pretežno jasno. Čez dan bo vetrovno. Od 25. do 30. aprila 2018 V sredo bodo naši kraji še pod vplivom anticiklona, ki pa bo slabel. V četrtek se bo nad severno Italijo poglobilo ciklonsko območje. Hladna fronta bo predvidoma v noči na petek prešla naše kraje. Od petka do ponedeljka bomo večinoma pod vplivom ciklonskega območja nad Sredozemljem. V sredo bo deloma jasno vreme, možnost za padavine bo majhna. Pihal bo jugozahodni veter. Še bo zelo toplo za ta čas. V četrtek se, zaradi bližine fronte, verjetnost za padavine poveča. Hladneje bo. Nestanovitno vreme z občasnimi padavinami bo tudi v nadaljevanju.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Sobota, 21.4.2018 ob 18h

  Vremenski vpliv bo v soboto in nedeljo ugoden in spodbuden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 7 in v gorah 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu breze in gabra, v suhem vremenu bo obremenitev srednje visoka do visoka. Cvetenje se je pomaknilo tudi na višje ležeče kraje. Sezona pojavljanja cvetnega prahu jesena pojenjuje, obremenitev zraka bo lahko dosegla srednje visoke vrednosti. Cvetni prah so začele sproščati tudi bukve z alergeni sorodnimi brezi. V zraku bo prisoten še cvetni prah vrb, javorjev, cipresovk in tisovk, ki so za alergije manjšega pomena. V Primorju večino cvetnega prahu prispevajo cipresovke, gaber in hrast. V zraku bodo manjše količine cvetnega prahu bukve, jesena in vrbe. Cvetni prah sprošča krišina, obremenitev bo nizka. Poteka glavna sezona cvetnega prahu platane, v zraku so prva zrna trav povečanja v prihodnjih dneh še ne pričakujemo. Cvetnega prahu breze je v zraku zelo malo, prinašajo ga vetrovi s celine.

 • Kazalo
  " "