• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Ponedeljek, 22.1.2018 ob 14h

  Satelitske slikePopoldne bo sončno, v vzhodni polovici Slovenije pa občasno zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 10 °C. Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, proti jutru lahko v severovzhodni Sloveniji pade kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 3 °C. Jutri bo povečini sončno, predvsem v severovzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Ponedeljek, 22.1.2018 ob 14h

  Popoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v Alpah bo rahlo snežilo. Jutri bo sončno, nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno in severno od nas.

  Vremenska slika

  Ponedeljek, 22.1.2018 ob 14h

  Nad severozahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje, topla fronta se prek srednje Evrope pomika proti vzhodu in vpliva na vreme pri nas s povečano oblačnostjo. Jutri Območje visokega zračnega tlaka sega od Pirenejskega polotoka prek Alp proti severovzhodni Evropi. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi severnih smeri razmeroma suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Ponedeljek, 22.1.2018 ob 14h

  V sredo bo pretežno jasno. V četrtek se bo pooblačilo, v zahodnih krajih bo zvečer začelo rahlo deževati. Nekaj sonca bo na vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter. Od 26. do 31. januarja 2018 V petek bo nad severnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo tudi v soboto. V nedeljo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi prihodnjega tedna pričelo slabeti. V petek in soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo le v vzhodni Sloveniji. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. V nedeljo, ponedeljek in verjetno še v torek bo suho vreme, sredi prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala. Še bo razmeroma toplo za ta letni čas.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Ponedeljek, 22.1.2018 ob 14h

  V torek bo vremenski vpliv ugoden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Cvetenje leske se širi, kar pogojuje večjo obremenjenost zraka s cvetnim prahom in stalno prisotnost alergenov. V prihodnjih dneh bo obremenitev dosegala vrednosti, ki bodo lahko vplivale na zdravje preobčutljivih posameznikov. V SV Sloveniji bo lahko težave povzročala tudi jelša, drugod bo obremenitev prenizka.V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom leske in cipresovk nizka. Padavine bodo onemogočile sproščanje cvetnega prahu in izprale cvetni prah iz zraka.

 • Kazalo
  " "