• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Sobota, 23.6.2018 ob 12h

  Satelitske slikePopoldne bo večinoma sončno, v notranjosti bo nastalo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 24 °C. Jutri bo dopoldne razmeroma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Predvsem v hribovitem svetu bodo nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 24 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Sobota, 23.6.2018 ob 12h

  Danes bo večinoma sončno. Burja v Kvarnerju bo ponehala. Jutri bo sprva povečini sončno, popoldne pa bo nekaj več spremenljive oblačnosti. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo nastajale krajevne plohe.

  Vremenska slika

  Sobota, 23.6.2018 ob 12h

  Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad naše kraje. Z vetrom severnih smeri doteka k nam razmeroma hladen zrak. Jutri Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom severnih smeri doteka k nam razmeroma hladen zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Sobota, 23.6.2018 ob 12h

  V noči na ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Spet bo zapihala šibka burja. V ponedeljek bo dopoldne rahel dež povsod ponehal, sredi dneva in popoldne bo dokaj sončno. V torek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže z nekaj severnega vetra in s šibko burjo na Primorskem. Od 27. junija do 2. julija 2018 Od srede do petka se bo nad srednjo Evropo še zadrževalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme pri nas. V soboto se bo nad Alpami predvidoma okrepil višinski greben s toplim zrakom in vztrajal vsaj do ponedeljka. Do vključno petka bo vreme spremenljivo. V dopoldanskem času bo suho, popoldne pa bodo možne krajevne plohe, nevihte bodo manj verjetne. Od sobote do ponedeljka bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo do petka večinoma do 25, ob koncu tedna pa med 25 in 30 °C.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Sobota, 23.6.2018 ob 12h

  V soboto vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, le pri najbolj občutljivih bodo še ostali okrepljeni nekateri bolezenski znaki. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo srednje visoka do lokalno visoka. Ob padavinah v petek se bo obremenitev znižala, v naslednjih dneh pričakujemo ponovno povišanje do srednje visokih vrednosti. Visoko v hribih smo lahko izpostavljeni visokim obremenitvam s cvetnim prahom trav, cveti tudi kislica. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s pravim kostanjem bo srednje visoka. V zraku bo prisoten še cvetni prah trpotca in lipe. Alergenost teh vrst je nizka. V Primorju bo obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav in koprivovk (kopriva in krišina) bo nizka do srednje visoka. Prisotna bodo posamezna zrna cvetnega prahu trpotca, pravega kostanja, metlikovk in ligustra (kaline). Sezona cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.

 • Kazalo
  " "