• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Nedelja, 16.12.2018 ob 18h

  Satelitske slikePonoči bo oblačno, v drugi polovici noči bo v južnih krajih rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa večinoma rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -3, na Primorskem do 3 °C. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho, le na ponekod na jugu bo dopoldne še možen rahel sneg. Na Primorskem bo zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Nedelja, 16.12.2018 ob 18h

  Ponoči se bodo v krajih južno od nas pojavljale rahle padavine. Ob Jadranu bo deževalo, drugod snežilo. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. V krajih južno od nas bodo predvsem v prvi polovici dneva pojavljale padavine, v notranjosti kot sneg, ob morju pa kot dež. Ob Jadranu bo zapihala zmerna burja.

  Vremenska slika

  Nedelja, 16.12.2018 ob 18h

  Proti osrednjemu Sredozemlju se pomika ciklonsko območje. Z zahodnim vetrom k nam priteka prehodno bolj vlažen zrak. V ponedeljek Prek južnega Jadrana se pomika ciklonsko območje. Z severovzhodnim vetrom priteka k nam mrzel in razmeroma vlažen zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Nedelja, 16.12.2018 ob 18h

  V torek bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo na zahodu. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, v notranjosti bo večinoma snežilo. Od 20. do 25. decembra 2018 V četrtek in petek se bo prek severnega Sredozemlja pomikalo manjše ciklonsko območje. Ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna pa bodo naši kraji predvidoma znova pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V četrtek bo oblačno s padavinami, predvidoma bo v notranjosti snežilo. Od petka dalje bo vreme suho in večinoma oblačno. Postopno se bo nekoliko otoplilo.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Nedelja, 16.12.2018 ob 18h

  Vpliv bo obremenilen. Spanje bo moteno. Čez dan bo obremenitev slabela in popoldne večinoma ponehala. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

 • Kazalo
  " "