Navade po svetu
slice
V Turčiji se v golobarskem poslu obrača pravo bogastvo
Ptice za pomiritev duše in kratkočasenje, 16. januar 2017 ob 06:18 Nad Sanliurfo na jugovzhodu Turčije počasi pada mrak in večina uličic na starem mestnem bazarju se pospešeno prazni - razen ene.
14
Foto: Kako v ZDA zaporniki krotijo divje mustange
14
14. januar 2017 ob 09:28 Še preden ima puščavsko sonce priložnost segreti prašno zaporniško dvorišče, približno 20 zapornikov državnega zapora v Arizoni že začenja svoje vsakodnevno delo s konji.
Foto: Gruzijski klub (priletnih) oboževalcev Stalina
85
8. januar 2017 ob 06:47 V družinski hiši Nazi Stefanishvili v Goriju majceno sobo napolnjujejo plakati, slike in knjige, posvečene najslavnejšemu sinu tega gruzijskega mesta, sovjetskemu diktatorju Josipu Stalinu.
Foto: Vzreja severnih jelenov na ruskem skrajnem severu
26
5. januar 2017 ob 06:14 V ruskih odročnih arktičnih pokrajinah je vzreja severnih jelenov že stoletja del vsakdana in tradicije.
Foto: Japonke, ki vstopajo v krvavi moški svet lova
72
31. december 2016 ob 10:30 Majhno, a vztrajno naraščajoče število Japonk vstopa v svet lova, ki mu na Japonskem (pa tudi drugod, roko na srce) tako dominirajo moški, da svoj čas pred odhodom na lov niso smeli niti govoriti z ...
Foto: Veličastno, Napoleon je (znova) zmagal! Topot konjskih kopit, ukazi poveljnikov, marš tisočev vojakov, pa na tisoče pokov iz pušk, odmev topovskih krogel ... Spomin na bitko, ki je potekala pred več kot 200 leti, živi še danes.
6
Zalipie na Poljskem - vas, ki je vedno v cvetju Do vasi Zalipie na Poljskem ni prav enostavno priti, a se obisk izplača - kraj namreč slovi po svoji nenavadni tradiciji, po s cvetjem poslikanih hiškah.
4
Arabci odkrivajo avstrijsko alpsko idilo Medtem ko zaradi burkinijev v francoskih obalnih letoviščih poteka prava medkulturna vojna, se je avstrijsko gorsko letovišče že povsem navadilo obiskovalcev v islamskih opravah, ki so pred poletno ...
58
Foto: Pariški urbani vrtovi na vrhu luksuznih veleblagovnic Le Bon Marche in La Grande Epicerie, dve znameniti pariški luksuzni veleblagovnici, sta svoji povezani strehi spremenili v urbani vrt za svoje osebje, ki zdaj lahko v prostem času tam goji svoje ...
22
Po starem mestnem jedru Splita nič več v kopalkah, saj je to nespodobno Mestne oblasti so začele v Splitu postavljati znake, ki prepovedujejo neprimerno oblačenje (oziroma bolje rečeno neoblačenje) v starem mestnem jedru.
41
Alkohol v potokih: belgijski Bruges dobiva cevovod s pivom Žalec dobiva fontano s pivom, Belgija pa kar cel pivski cevovod.
28
Hrvaški reševalci svarijo: Turisti, ne delajte nevarnih sebkov! Hrvaška gorska reševalna služba je opozorila na vse pogostejše primere nesreč turistov, ki se poskušajo fotografirati s prenosnimi telefoni na nevarnih mestih.
27
Foto: Na festivalu pasjega mesa bodo skuhali in pojedli 10.000 psov Na Kitajskem je spet čas za tradicionalni festival pasjega mesa, ki pa ima vsako leto več nasprotnikov - ne le v tujini, kjer pes velja za človekovega najboljšega prijatelja, pač pa tudi doma.
39
Foto: V Bordeauxu odprli edinstveni vinski tematski park V vinski prestolnici sveta, Bordeauxu, so na prvi junijski dan odprli tematski park in muzej, ki mu na svetu ni para - La Cité du Vin, Mesto vina, ki slavi vinsko industrijo te francoske regije in ...
13
Foto: Beneška specialiteta - mladi rakci brez lupin, ki jih najdemo samo v laguni Nekaj dni vsako pomlad in jesen beneška laguna obrodi prav poseben kulinarični priboljšek - mlade rakovice, ki so odvrgle svoje "mlečne" oklepe, odrasli oklepi pa jim še niso zrasli.
27

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo