Navade po svetu
slice
Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom
Vsak dan za več milijonov evrov posla, 22. junij 2017 ob 11:31 Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4
Madrid napovedal boj (moški) razvadi - sedenju z razširjenimi nogami
143
8. junij 2017 ob 13:44 Madrid je sledil New Yorku in na avtobusih in vlakih prepovedal t. i. "manspreading" - sedenje moških z razširjenimi nogami, ki s tem zavzamejo več prostora, kot jim ga pripada.
"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo?
50
11. april 2017 ob 19:42 "Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
Foto: Soba brez razgleda - drugo življenje odsluženih švicarskih bunkerjev
4
4. april 2017 ob 16:38 Za slabih 400 evrov na noč bi gostje švicarskega hotela verjetno pričakovali najmanj pogled na Alpe ali kako ledeniško jezero - a tisti, ki prenočujejo v hotelu La Claustra, dobijo sobo brez razgleda.
Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija
13
4. april 2017 ob 10:57 Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
Pattaya - prestolnica spolnega turizma Pattaya, razvpito tajsko letoviško mesto, že desetletja slovi po prav posebni vrsti turizma. Po spolnem.
103
Londonske pasje dirke - včeraj, danes in nikdar več? Wimbledonski stadion za pasje dirke med britanskimi ljubitelji tega športa velja za neke vrste kultno ustanovo.
26
V Turčiji se v golobarskem poslu obrača pravo bogastvo Nad Sanliurfo na jugovzhodu Turčije počasi pada mrak in večina uličic na starem mestnem bazarju se pospešeno prazni - razen ene.
15
Foto: Kako v ZDA zaporniki krotijo divje mustange Še preden ima puščavsko sonce priložnost segreti prašno zaporniško dvorišče, približno 20 zapornikov državnega zapora v Arizoni že začenja svoje vsakodnevno delo s konji.
14
Foto: Gruzijski klub (priletnih) oboževalcev Stalina V družinski hiši Nazi Stefanishvili v Goriju majceno sobo napolnjujejo plakati, slike in knjige, posvečene najslavnejšemu sinu tega gruzijskega mesta, sovjetskemu diktatorju Josipu Stalinu.
85
Foto: Vzreja severnih jelenov na ruskem skrajnem severu V ruskih odročnih arktičnih pokrajinah je vzreja severnih jelenov že stoletja del vsakdana in tradicije.
26
Foto: Japonke, ki vstopajo v krvavi moški svet lova Majhno, a vztrajno naraščajoče število Japonk vstopa v svet lova, ki mu na Japonskem (pa tudi drugod, roko na srce) tako dominirajo moški, da svoj čas pred odhodom na lov niso smeli niti govoriti z ...
73
Foto: Veličastno, Napoleon je (znova) zmagal! Topot konjskih kopit, ukazi poveljnikov, marš tisočev vojakov, pa na tisoče pokov iz pušk, odmev topovskih krogel ... Spomin na bitko, ki je potekala pred več kot 200 leti, živi še danes.
6
Zalipie na Poljskem - vas, ki je vedno v cvetju Do vasi Zalipie na Poljskem ni prav enostavno priti, a se obisk izplača - kraj namreč slovi po svoji nenavadni tradiciji, po s cvetjem poslikanih hiškah.
4
Arabci odkrivajo avstrijsko alpsko idilo Medtem ko zaradi burkinijev v francoskih obalnih letoviščih poteka prava medkulturna vojna, se je avstrijsko gorsko letovišče že povsem navadilo obiskovalcev v islamskih opravah, ki so pred poletno ...
58

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo