Navade po svetu - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Navade po svetu - Arhiv
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
Visoka cena božične smrečice: gruzijski otroci tvegajo življenja za drevo Ko se evropske družine v teh dneh zbirajo okoli razsvetljenih in okrašenih božičnih smrečic, se le malokdo vpraša, od kod so te smrečice prišle. In zgodba ni nujno lepa.
Foto: Dan se spet daljša, veselimo se! Kako se spodobi primerno praznovati začetek daljšanja dneva? Z veliko zabavo v Stonehengeu, se je odločila skupina Britancev in zaplesala med starodavnimi monoliti. Zimski solsticij oz.
Foto: Ogorčenje v Rimu - To ni smreka, to je straniščna metlica! Novoletna smreka, postavljena v središču Rima, je nehote postala prava turistična in spletna senzacija - njena podoba je tako žalostna, da jo primerjajo z oskubeno kokošjo, plešcem ali straniščno ...
Lučke, kuhano vino in stojnice z drobnarijami: kam na praznični sejem? Začel se je veseli december in ljubitelji okrašenih mest, vonja po kuhanem vinu ter stojnic s takšnimi in drugačnimi drobnarijami že razmišljajo, kam bi se odpravili letos.
Foto: Življenje na beloruskem podeželju - kjer tradicija še živi Le nekaj ur vožnje iz beloruske prestolnice Minsk prebivalci na podeželju še vedno živijo kot nekoč in v skladu z naravo - poljščine sadijo, žanjejo in jih vlagajo z upoštevanjem letnih časov in ...
Švicarska vas vabi: Ostanite pri nas 10 let in plačamo vam 21.500 evrov Idilična švicarska vasica želi privabiti nove prebivalce, zato se je domislila, da bo vsakemu odraslemu človeku - Švicarju ali tujcu - plačala 25.000 švicarskih frankov (21.500 evrov), če postane ...
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
Pariz za nudiste odprl del svojega največjega parka Pariški nudisti so dobili še en javni kraj, kjer se bodo lahko nemoteno in brez posledic goli sprehajali. Za nudiste so namreč odprli del največjega parka v Parizu, Bois de Vincennes.
Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste" Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
Dragi spominki s plaže - na Sardiniji 3.000 evrov globe za "tatove peska" Kdo še ni kdaj pobral školjke, kamna ali pesti peska kot spominek z nepozabne poletne plaže? Nič posebnega, boste rekli.
Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
Foto: Na tajski farmi krokodilov - od jajc do kože Tajska je dom nekaterih največjih krokodiljih farm na svetu, na katerih si lahko turisti ogledajo te orjaške plazilce, kako poležavajo na soncu, mlatijo piščanca ali pa plavajo v smaragdno zelenih ...
Sporočilo iz Banjaluke: ste prepričani, da ste res jedli pravi sir trapist? Če imate katerega od sorodnikov ali prijateljev v Republiki Srbski in vas povabi na "krsno slavo", si lahko oddahnete: da, veliko mu pomenite!
Turisti v Brugesu ogorčeni - popust le za stalne stranke V turistično obleganem belgijskem mestu Bruges se turisti pritožujejo, ker morajo za znameniti ocvrti krompirček plačati več kot domačini. Župan jim odgovarja, da gre za popolnoma zakonito prakso.
Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
Madrid napovedal boj (moški) razvadi - sedenju z razširjenimi nogami Madrid je sledil New Yorku in na avtobusih in vlakih prepovedal t. i. "manspreading" - sedenje moških z razširjenimi nogami, ki s tem zavzamejo več prostora, kot jim ga pripada.
"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo? "Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
Foto: Soba brez razgleda - drugo življenje odsluženih švicarskih bunkerjev Za slabih 400 evrov na noč bi gostje švicarskega hotela verjetno pričakovali najmanj pogled na Alpe ali kako ledeniško jezero - a tisti, ki prenočujejo v hotelu La Claustra, dobijo sobo brez razgleda.
Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo