Novice
slice
Hotelske zvezdice: več bo štela čistoča, manj pa velikost postelje
Kategorizacija nastanitve, 23. junij 2018 ob 11:16 Na področju zahtev, ki jih morajo izpolnjevati hoteli za tako želene zvezdice, se obeta nekaj sprememb.
10
Foto: Zapuščeno ciprsko "letališče duhov"
9
16. junij 2018 ob 16:21 Pred več kot 40 leti je mednarodno letališče v Nikoziji veljalo za stičišče milijonov potnikov, ki so prihajali na priljubljeni dopustniški otok.
Mladi se lahko prijavijo za brezplačno odkrivanje Evrope
21
11. junij 2018 ob 18:21 Evropska komisija je sporočila, da bo v torek opoldne začel teči 14-dnevni rok, v katerem se lahko mladi prijavijo za brezplačne vozovnice v okviru nove pobude DiscoverEU (OdkrijEU), s katerimi bodo ...
Nove turistične takse: v Ljubljani višajo, drugje celo razmišljajo o odpravi
27
5. junij 2018 ob 12:41 Najvišja vrednost turistične takse je bila do zdaj postavljena pri 1,265 evra, po novem bo lahko največ 2,50 evra.
Kmalu nova dostavna žičnica na Kanin, s kabinami za 10 ljudi
9
7. junij 2018 ob 14:38 Na Kaninu iščejo rešitve za zanesljivejšo žičnico, obrambo pred plazovi in tudi zasneževanje.
Grška gneča: 90 km2 velik Santorini imel lani 5,5 milijona prenočitev V Grčijo bo letos po napovedih prišlo rekordnih 32 milijonov turistov – samo število Kitajcev se bo podvojilo, zato se grški okoljevarstveniki sprašujejo, ali ni naval turistov tako velik, da je ...
10
Guardian med naj evropske lokale na terasi uvrstil Nebotičnik Britanski časopis Guardian je sestavil seznam najboljših lokalov na terasi, skratka takih, s katerih se ponujajo najboljši razgledi na mesto pod njim. V deseterici se je znašel tudi Nebotičnik.
7
Kranjska Gora sredi priprav na poletno sezono Turiste v Kranjski Gori v poletni sezoni čaka kar nekaj turističnih novosti, pa tudi spremembe v parkirnem režimu.
9
Turisti navdušeni nad padcem turške lire: soba že za pet evrov na noč Kot kaže, so turisti znova odkrili Turčijo, in to predvsem po zaslugi občutne cenitve nacionalne valute. Poceni lira je za mnoge Turke resna težava, a turisti se na težave domačinov pač požvižgajo.
35
Novo priznanje: Jezersko kot prvi slovenski kraj vstopil v mrežo Gorniške vasi Jezersko se je pridružilo 28 krajem v Avstriji, Italiji, na Bavarskem in Južnem Tirolskem, ki so vključeni v mednarodno mrežo Gorniške vasi.
13
Ljubljana je tretja najčistejša prestolnica v Evropski uniji Raziskava evropskega statističnega urada Eurostat, v katero so vključili 109 evropskih mest, je pokazala, da so s čistočo mesta najbolj zadovoljni prebivalci latvijskega mesta Ventspils, med ...
39
Oddajte svoj glas za najlepšo planinsko pot v Sloveniji V okviru akcije Očistimo gore poteka izbor za naj planinsko pot, v katerem lahko izbirate med najbolje urejenimi gorskimi potmi in s svojim glasom pomagate izbrati najboljšo med najboljšimi.
11
Foto: Evropski dan parkov – v naravo, v park! 24. maja praznujemo evropski dan parkov. Namen dneva je poudariti pomen naravnih lepot, ohranjenih v naravnih parkih, in ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij.
1
Najbolje je imeti japonski potni list, najslabše afganistanskega Kdor ima v rokah japonski potni list, lahko z njim brez vizuma potuje v največ držav po svetu, natančno 189 izmed 218. Na drugem mestu po moči sta singapurski in nemški potni list, prav na dnu pa ...
46
Foto: Zapuščeni bolivijski vlaki – relikvije opuščene industrije Na obrobju največje slane puščave na svetu Salar de Uyuni leži t. i. Pokopališče vlakov, ki privablja vse več turistov.
12

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo