Novice
slice
Slovenske turistične agencije pred dopusti: Varnostni zadržki so odveč
Po njihovih ocenah v zadnjem času sporna kvečjemu središča evropskih prestolnic, 25. junij 2017 ob 15:34 Najpogostejši dopustniški cilj Slovencev ostaja Hrvaška, narašča zanimanje za Črno goro in Španijo, znova pa sta privlačna tudi Tunizija in Egipt.
24
Kaj bo nasledilo razgledni stolp Vinarium?
4
25. junij 2017 ob 14:34 Sejalca za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma je lani prejel razgledni stolp Vinarium. Nagrado si letos obeta 12 projektov.
Slovenija, moja dežela - odlikovanje za akcijo, "ki se je dotaknila slovenskih ljudi"
82
25. junij 2017 ob 12:26 Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu državnosti v predsedniški palači snovalcem in ustvarjalcem akcije Slovenija, moja dežela vročil državno odlikovanje.
Slovenski turist povprečno porabil 54 evrov na dan
11
23. junij 2017 ob 18:08 Od januarja do aprila je zasebno vsaj enkrat potovala četrtina Slovencev. Od tistih, ki zasebno niso potovali, se jih največ ni odpravilo nikamor zaradi pomanjkanja časa.
Kam ta konec tedna? Na Jurjevanje, Lent, elektronsko glasbo ali Kekčev vikend
3
23. junij 2017 ob 12:49 Junijski konci tedna običajno kar kipijo od različnih družabnih dogodkov in tudi tokrat bo tako. Možnosti za izbiro je več kot dovolj.
V Žalcu od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva Na žalski fontani piva jim je od 1. aprila, ko so zakorakali v drugo sezono, uspelo prodati že več kot 28.000 vrčkov piva. Lani so od septembra do novembra prodali 36.136 vrčkov.
22
Nad obalnimi pečinami v Izoli odprli nov hotel s štirimi zvezdicami Sredi prejšnjega tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff.
12
Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
2
Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
21
Foto: Zaigraj name, tvoj sem - klavirji na ulicah Ženeve Na ulicah, parkih in trgih širšega območja Ženeve se je znašlo 55 klavirjev, ki so namenjeni vsem prebivalcem in obiskovalcem tega švicarskega mesta.
4
Foto: Pri obnovi Velikega Kitajskega zidu so ključne mule Veliki Kitajski zid velja za morda največjo znamenitost Kitajske, a njegova obnova je zelo težavna.
12
Na Hvaru bo zraslo luksuzno letovišče za petične goste Hrvaški otok Hvar bo od leta 2019 bogatejši za luksuzno turistično naselje, saj namerava znana veriga Four Seasons tam zgraditi hotel s petimi zvezdicami in okoli 100 vil.
27
Kam ta konec tedna? Na vino, pivo, grajske igre in idrijsko čipko. Tudi prihajajoči konec tedna je zapolnjen s številnimi družabnimi dogodki, med katerimi prevladujejo kulinarične prireditve. Dogodki so razporejeni po vsej Sloveniji.
2
Ljubljana visoko na lestvici najbolj prijaznih mest za kolesarje Ljubljana je izboljšala svojo uvrstitev na lestvici 20 najbolj prijaznih mest za kolesarje na svetu in se po 13. mestu leta 2015 zavihtela na osmo mesto.
47
Foto: Urbani "arhivisti" izginjajočega Hongkonga Dvajset let po tem, ko je Velika Britanija Hongkong vrnila kitajskim oblastem, skuša zadnje sledi kolonialistične arhitekture dokumentirati skupina mladih alternativcev.
4

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo